Velika tragedija: Braća se utopila na jezeru, pronašli njihova tijela u zagrljaju

edan se brat počeo utapati, te mu je drugi pritekao u pomoć, nakon čega je obojicu povukao vir. Ronioci PU Kruševac izvukli su tijela koja su bila zagrljena na dnu jezerca.

Bojan Ivanišević (23) u nedjelju popodne ručao je sa suprugom i kćerima, nakon čega je s 21-godišnjim bratom Aleksandrom otišao do njive po lubenice kako bi se osvježili.

"Rekao mi je da ide svojim ljepoticama donijeti slatku lubenicu s njive. Ne znam zbog čega su u jednom trenutku skrenuli s puta i otišli na jezero Đipa. Uvijek sam ga odgovarala od toga da ide tamo na pecanje, pogotovo da ulazi u vodu jer su i on i moj šogor neplivači. To je jezero odakle izvlače pijesak i prepuno je virova" kroz jecaje je ispričala Bojanova supruga Jelena novinarima Blica.

Bojan se više od dva sata nije javljao na telefon, nakon čega se njegova supruga zabrinula. Nakon nekoliko bezuspješnih poziva, na suprugov telefon javio se susjed koji joj je rekao što se dogodilo.

Policija iz jezera izvukla tijela u zagrljaju

Aleksandar je vjerojatno pokušao spasiti Bojana koji je zapomagao i kojega je pijesak, kako pričaju svjedoci, vukao na dno. Obojicu je međutim povukao vir. Ronioci Specijalne jedinice Policijske uprave Kruševac izvukli su njihova tijela u ponedjeljak oko 10 sati. Tijela su bila zagrljena na dnu jezerca.

"Vidio sam ta dva momka i još jednog kratko ošišanog, istetoviranog mladića koji je bio s njima. Druga grupa, u kojoj je bilo desetak mladića i djevojaka, bila je nešto dalje, na drugom jezercu. Njih dvojica bila su neodlučna i vidjelo se da ne znaju plivati. Opomenuo sam ih da je kupanje za neplivače tu opasno jer je dubina vode 10 i više metara i naglo se propada u dubinu. Pola sata poslije povratka kući čuo sam policijsko vozilo i rekli su mi da su se dva momka utopila", ispričao je novinarima Miroslav Branković iz Donjeg Katuna.