Velika Kladuša: Pljačkaš poginuo od mine koju je postavio vlasnik kuće

Rizvanović je zajedno s maloljetnikom , koji je zadobio lakše ozljede, pokušao izvršiti krađu u kući, čiji je vlasnik na privremenom radu u inozemstvu. Kako to nije prvi slučaj pljačke ove kuće, pretpostavlja se da je vlasnik postavio eksplozivnu napravu kako bi zaštitio svoju imovinu od provalnika.

Dežurni tužitelj Unsko-sanskog kantona Amir Midžić rekao je da je Rizvanović poginuo na vratima kuće u eksploziji postavljene nepoznate eksplozivne naprave.
Kada je došlo do eksplozije, na vratima se samo nalazio nesrećni Rizvanović, dok je maloljetnik bio iza njega i on ga je izvukao iz kuće - ispričao je Midžić.

On je dodao da je kuća očito bila fatalna zamka, a zašto su njih dvojica krenula da uđu, prema riječima tužitelja, tek treba da se utvrdi.

Pozvali su nas zbog provale, a kada smo stigli, zatekli smo jednog poginulog mladića. Kasnije smo ustanovili da je još i  maloljetnik ranjen. Kakva je eksplozivna naprava bila u pitanju, to ovom trenutku ne znamo. Istraga je u tijeku i poslije uviđaja i svih vještačenja znaćemo što se tačno desilo u ponedjeljak.

Srna