Velika greška policije: Tko je pokopan u Teinom grobu?

Roditelji Jure i Lela Burić zajedno s Teinim bratom i stricem, identificirali su leš koji je pronađen 15. travnja kako pluta u moru splitske luke ispod Katalinića briga.

Bili su uvjereni da je nesretna utopljenica njihova Tea, jer je na tijelu, tvrdili su tada, imala iste madeže, ožiljke od operacija, a prepoznali su čak i njene stvari u pronađenoj torbici.

Tko zna bi li ikada roditelji saznali da im je kći živa, piše Jutarnji list, da nije bilo dojave susjeda kako u stanu u Držićevoj jedan muškarac maltretira svoju partnericu

Ubrzo je otkriveno da je 40-godišnji muškarac Damir Glavina. Ali, posebno iznenađenje policajaca uslijedilo je nakon otkrića da su otisci prstiju njegove partnerice identični Teinima, koja je službeno proglašena mrtvom.

Tako čitava bizarna priča o lažnoj Teinoj smrti, izgleda, počiva na dvije krupne greške prilikom identificiranja. Prva je to što najbliža rodbina nije prepoznala vlastito dijete.

''Ovakva se greška nikada nije dogodila, pa čak ni s gotovo neprepoznatljivim žrtvama rata. Za razliku od njih, leš pronađen u moru bio je 'svjež' i nisu nastupile znatnije postmortalne promjene koje bi izmijenile fizionomiju i u dvojbu dovele roditelje'', rekla je za Jutarnji patologinja Marija Definis Gojanović koja je obavila obdukciju.

Druga je što su policajci izuzeli otiske prsta utopljenice, ali ih nisu provjerili u bazi podataka, zbog čega sada unutarnja policijska kontrola provjerava je li bilo propusta tijekom istrage.

Bez obzira na stanje leša, koji je nakon mjesec dana zasigurno već doživio promjene, u otkrivanju identiteta nepoznate žene pomoći će izuzet, ali ne i upotrebljen otisak prsta, piše Jutarnji list.