Varaždinska policija zaplijenila šest kila kokaina, vrijednog 3 milijuna kuna!

Varaždinska policija zaplijenila šest kila kokaina, vrijednog 3 milijuna kuna!

Na graničnom prijelazu Cvetlin na ulazu iz Slovenije u Hrvatsku pronađeno je 6 kilograma kokaina. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj zapljeni kokaina vrijednoj više od 3 milijuna kuna. Drogu je u automobilu njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak iz Zagreba, pronašao policijski pas Aba.

Kokain je pronađen u vozilu marke Audi Q7 njemačkih registracija, kojeg je vozio 49-godišnji hrvatski državljanin s područja Zagreba, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije PU varaždinske.

Policija na graničnom prijelazu i inače provodi pojačane kontrole zbog sprječavanja ilegalnih migracija, zbog čega je pregledano i samo vozilo koje je kod granične policije izazvalo sumnju, prenosi portal vijesti.hrt.hr.

U pretragu vozila bio je uključen i službeni pas za detekciju droga iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge u stražnjem dijeli vozila, istaknuo je Divjak. Nakon toga Audi Q7 je zapečaćen sve dok od Županijskog suda u Varaždinu nije dobiven nalog za pretragu.

U pretrazi pronađeno je pet paketa s više od šest kilograma (6017,2 grama) kokaina. Paketi su pronađeni na skrivenom mjestu unutar središnje konzole vozila, odnosno u naslonu za ruke i sustavu ventilacije.

Preliminarna vrijednost droge na kriminalnom narko tržištu je oko 3 milijuna kuna, a ako se vještačenjem utvrdi da je riječ  o kokainu visoke čistoće, tada je vrijednost na tržištu i duplo veća.

Četrdeset devetogodišnji vozač s područja Zagreba je jučer, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

"Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Ravnateljstvom policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela", rekao je Divjak. 

Istragom će se utvrditi odakle je droga stigla i tko je još sve uključen u to kazneno djelo.