Utopio se ronioc u špilji kod Uskoplja

...Miroslav Đokić iz Trebinja, koji je bio jedan od članova "KTR Eksplora" iz Zagreba. Nesretni slučaj prijavio je drugi član ovog tima, koji su  zajedno sa preminulim Đokićem učestvovali na "Speleološko-speleoronilačkom kampu Vranica 2010", koji se održava u Gornjem Vakufu-Uskoplju kao nastavak istraživanja izvora Kruščice i pećinskog sustava Krupa.

Informacija o smrti Miroslava Đokića pogodila je sve članove istraživačke ekspedicije koji su sudjelovali na „Speleološko-speleoronilačkom kampu - Vranica 2010“ koji je imao za cilj nastavak istraživanja izvora Krušćice i pećinskog sustava Krupa.

Iskusni speleolog, član SK „Zelena brda“ iz Trebinja prvi je čovjek koji je zaronio u ovaj pećinski sustav. Zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su sudjelovali na ovom trodnevnom speleološkom kampu, odlučio se da prvi put zaroni na dubinu od 700 metara, što se na kraju ispostavilo kobnim u njegovom slučaju.

- Bio je veliki prijatelj članova GSS-ove stanice u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Ranijih godina također je posjećivao naš grad kao i ovaj pećinski sustav, a treba istaknuti i da je on prvi zaronio ovdje, pa smo ovu pećinu zvali „njegovom“.  – istakao je jedan od članova GSS Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon informacije o utapanju nesretnog Đokića, koju je prijavio član KTR „Explorer“ iz Zagreba, uspješnu akciju izvlačenja tijela obavili su članovi GSS postaje Gornji Vakuf-Uskoplje u suradnji sa kolegama iz državnog GSS-a Republike Hrvatske, koji su takođe sudjelovali na kampu.

Više informacija o uzroku smrti znat će se nakon obavljenog uviđaja.

uskoplje.net