Umrla je Dolores Lambaša

Dolores Lambaša, prometna nesreća, Dolores Lambaša, Toše Proeski, pogibija, Dolores Lambaša, prometna nesreća, pogibija
Nesreću je skrivio 52-godišnji muškarac, varaždinski glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil Nissan u kojem se nalazila Dolores Lambaša, a koji je naletio na WV Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka zbog ne držanja dovoljnog razmaka. 40-godišnji vozač Pola lakše je ozlijeđen, a Dolores je od siline udarca ispala iz automobila.
32-godišnja glumica odmah je prebačena u slavonskobrodsku bolnicu gdje je reanimirana i u kojoj su se liječnici borili za njezin život.
'Jutros u 7,20 sati u našu ustanovu primili smo žensku osobu politraumatiziranu i u stanju šoka te s teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Odmah je upućena u operacijsku salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci hemodinamske stabilizacije', izjavio je nakon operacije voditelj Odjela kirurgije Opće bolnice Josip Benčević.

Dolores je nakon operacije prebačena na Odjel intenzivne skrbi u veoma lošem stanju, jer je zadobila obilno krvarenje u toraksu i abdomenu.
'Ozlijede su teške i opsežne. Teško je govoriti o tome kako će se razvijati situacija. ISS kod koji mjeri intenzitet ozljeda je preko 60 što upućuje na ozbiljnost ozljeda i zahvaćenost više organskih sistema', izjavio je Josip Samardžić u prvom obraćanju medijima, danas u 12 sati.

Biografija Dolores Lambaše

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine. Bila je hrvatska televizijska, filmska i kazališna glumica.

Na malim ekranima lijepu su Dolores gledatelji mogli vidjeti u glavnim ulogama u serijama ‘Dobre namjere' i ‘Zakon ljubavi', dok je na kazališnim daskama zapamćena u predstavi Zagrebačkog HNK, ‘Dom Bernarde Albe', u režiji Božidara Violića gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

Film kojim se najviše ponosi je ‘Vjerujem u anđele', a nagrađen je sa sedam nagrada publike diljem svijeta.

Dolores je bila poznata i po vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, kao i sa poduzetnikom Josipom Radeljakom.