Umjesto svadbe sahrana: Živjela za brata i sa njim skupa poginula

Zašto Jovana, zašto Nikola? Zašto mi vas je Bog uzeo u jednom danu? Kako će majka bez vas, bili ste moj ponos, moje sve - odjekivao je lelek majke Branke, koja nije mogla doći sebi od bola, piše Blic.

Jovana i njezin stariji brat Nikola jučer su otišli na Taru da bi Nikola prisustvovao utrkama, koje su mu bile velika strast.

- Moj Nikola je bio slijep, nije mogao gledati utrke, ali je obožavao reli! Po zvuku je znao koji automobil prolazi pored njega ... Volio je da prati auto-trke više od svega! Jovana je u subotu došla iz Beograda samo da bi ga vodila na Taru, a oboje su otišli u smrt. Jovana je živjela za brata, nikada ga ni za što nije odbila, sad je s nji i otišla - očajna je majka.

Branka ne može prihvatiti da će, umjesto da kćerki pravi svadbu, spremati sahranu svojoj djeci.

- Jovana je bila divno dijete. U rujnu je trebalo da diplomira na Geografskom fakultetu i da se uda. Planirala sam da dovedem trubače, a sada nema trubača, nema više ničega - neutješna je Branka, čiji je suprug Marko u Rusiji, gdje privremeno radi, saznao vijest o pogibiji sina i kćeri.

Uhićeni organizatori utrke na Tari u kojoj je poginulo troje gledatelja

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo protiv opće sigurnosti, policija u Bajinoj Bašti odredila je sinoć mjeru zadržavanja direktoru auto utrke na Tari Ismetu G. (58) iz Sarajeva, članu sportske komisije Milu R. (57) iz Bijeljine i pomoćniku direktora utrke zaduženom za sigurnost Živadina T. (66) iz Zemuna, navodi se u priopćenju policije