Uhićene Sarajlije koje su na čapljinskoj tržnici opljačkale dilera deviza

Klupko se počeo odmotavati kada je Sarajlija prijavio krađu renaulta u Konjicu da bi prikrio trag, međutim na ispitivanju je pao na poligrafu.

Kada je, pritisnut dokazima, priznao da je on jedan od pljačkaša, policija je vrlo lako došla do njegovih kolega, tj. druge dvojica razbojnika.

Jučer u poslijepodnevnim satima policija je privela razbojnike na saslušanje u Županijsko tužiteljstvo u Mostaru, gdje će im se, po potrebi, odrediti jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, trojica napadača su prije tri dana, nekoliko minuta prije podne, uz prijetnje vatrenim oružjem na ulazu u veletržnicu Tasovčići u Čapljini otela novac od jednog dilera devizama, tj. preprodavača novca, Sve se odigralo brzo, a pljačkaši nisu ni koristili maskirne kape te su se odmah dali u bijeg u bijelom renaultu 19, registarskih oznaka 924-T-564.

U tom trenutku, uz mnoštvo trgovaca i kupaca poljoprivrednih proizvoda na veletržnici Tasovčići, zatekao se i jedan hercegovački svećenik koji se dao u potjeru za počiniteljima i zamalo im prepriječio put na izlazu s veletržnice, ali je morao odustati kada su razbojnici u njega uperili oružje.

Večernji list