Uhićen u Bihaću: Za ubojstvo brata osobama iz Hercegovine nudio 100 000 eura

uhićenja, imena, ubojstvo, brat, Bihać

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, a nakon opsežnih istražnih radnji, za dokumentirali osobu iz Bihaća inicijala R.B. (1964.) koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom "poticanje na ubojstvo".

Uhićena osoba se dovodi u vezu s predmetnim kaznenim djelom na način da je u prethodnom periodu angažairao određene osobe iz Hercegovačko-neretvanske županije koja su za 100.000 eura trebala da likvidiraju njegovog brata inicijala D.B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N.B., koje će za poslijedicu imati određeni stupanj invaliditeta.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Županijskg suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični koji je tokom današnjih aktivnosti lišen slobode.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog kaznenog djela.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu u zakonskom roku biti predato Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije, priopćeno je iz FUP-a.