Uhićen profesor makarske gimnazije, učenik ga oralno zadovoljao radi prolazne ocjene

Kako index.hr doznaje, profesora je učenik oralno zadovoljavao, i to kako bi dobio prolaznu ocjenu! "Radnju" je, kako doznaje Index, morao obaviti više puta, jer profesor nije ispunio obećanje koje mu je dao kada ga je nagovarao na blud.

"Popuši mi da ti ispravim ocjenu", rekao mu je, ali ocjenu nije ispravio. Učenik se tada odlučio osvetiti te je pohotnom profi namjestio klopku te sve snimio.

Iz srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj potvrdili su za Index da je inkriminirani profesor tijekom jutra priveden. Izvor iz škole kaže da s privedenim profesorom ranije nije bilo nikakvih sličnih problema. Policija je ščepala profesora pred školom tako da je cijela Makarska ubrzo doznala za neviđeni skandal.

Moguće da ništa ne bude od kaznenog postupka...

Premda su optužbe vrlo ozbiljne, a slučaj krajnje mučan, moglo bi se lako dogoditi da od kaznenog postupka ne bude ništa!

Inkriminirani događaj zbio se, naime, prošle godine i sada je osnovno pitanje je li žrtva, tj. učenik bio punoljetan. Ako jest, onda nema obilježja kaznenog djela za koje se tereti profesor pa onda ni postupka, otkiva nam izvor blizak istrazi.

Za sada profesora sumnjiče za članak 191. stavak 2. Kaznenog zakona, koji podrazumijeva oštećenika kao maloljetnu osobu i predviđa sankciju od godine do pet godina zatvora, no u slučaju da učenik nije bio maloljetan, možda bi se moglo probati sa stavkom 1. istog članka, koji ne precizira dob oštećenika, a nosi sankciju od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora

U svakom slučaju, osumnjičenog profesora nakon ispitivanja pustit će na slobodu jer, kako doznaje Index, nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora! Nije baš najjasnije zbog čega profesor ne bi mogao ponoviti djelo, ako ga puste nazad u školu.

Iz srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj potvrdili su za Index da je inkriminirani profesor tijekom jutra priveden. Izvor iz škole kaže da s privedenim profesorom ranije nije bilo nikakvih sličnih problema.

Inkriminirani događaj zbio se prošle godine i sada je osnovno pitanje je li žrtva, tj. učenik bio punoljetan. Ako jest, onda nema obilježja kaznenog djela za koje se tereti profesor, otkiva Indexu izvor blizak istrazi.

U svakom slučaju osumnjičenog profesora nakon ispitivanja pustit će na slobodu jer, kako doznaje Index, nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora.