Uhićen manijak koji je silovao učenicu osnovne škole

policija, BIH, uhićenja
...u mjestu Pribinić, kod Teslića, te za pokušaj silovanja djelatnice S.C. (23) u teslićkom selu Ðulići, koji su se dogodili u petak navečer, odnosno u subotu ujutru.

Riječ o mladiću koji je tijekom proteklog rata iz Travnika izbjegao u Brčko, te je prethodnih godina boravio na području tih gradova. Star je između 25 i 30 godina, a ima ožiljak na licu, te je, u noći kada je izvršio jedno i pokušao drugo silovanje, na glavi imao kapu, a na rukama kožne rukavice, pišu Nezavisne novine.

Za razliku od nadležnih institucija, koje su tijekom dana davale šture infromacije, mještani Pribinića i Đulića ne štede riječi, a njima uglavnom opisuju strah koji osjećaju nakon što je manijak nanio nesagledivu štetu u prvom, a umalo i u drugom selu.

"Vjeruj ti meni, ja sam u kući sada sama s unukom. Od jutros ne izlazim vani, zaključala sam se i čekam da mi se čovjek vrati. Starost sam dočekala, ali nisam doživjela ovakav šok. Samo da ga zatvore. Čula sam da je jednoj od tih djevojaka rekao: 'Ako me prijaviš policiji, ovo te očekuje svakog petka.' Pa, pitam se, ima li taj monstrum dušu", kazala nam je u telefonskom razgovoru mještanka Pribinića, moleći nas da joj ne spomenemo ime.

Djevojčicu je, podsjetimo, silovatelj sačekao u svom vozilu marke golf dok se u petak naveče vraćala sa školskog igrališta, te je uvukao u automobil, a zatim i silovao u blizini lokalne crkve u Pribiniću.

Zatim je uspio da umakne policiji, ali već ujutru pokušao je u selu Đulići da siluje radnicu (23), koja je čekala autobus, i koja je, na sreću, uspjela da mu pobjegne.