​UHIĆEN HRVAT Švercali kokain vrijedan 100 milijuna eura

kokain, Speed, Ljubuški, policija, uhićenja, kokain, italija

Jedan Hrvat uhićen je u koordiniranoj akciji talijanske carine i policije, koja je razbila lanac krijumčarenja 333 kilograma kokaina brodom iz Brazila u Italiju. Droga je bila skrivena u granitnim pločama koje su bile deklarirane kao teret jednog kontejnera, piše Telegram.

Carinici su pronašli drogu nakon detaljnog pregleda u luci La Spezia, a bila je upakirana u paketima od po jedan kilogram između dvije granitne ploče.

Pošiljka je carinicima odmah bila sumnjiva jer je stigla iz Brazila, a rendgenskim pregledom posumnjali su da teret sadrži i drogu. Uz dogovor je odlučeno da se droga ne plijeni u luci, već da se brod propusti uz koordinirani nadzor.

Kokain je tako otputovao dalje, a policija je pratila njegov put. U luci Carrara u jedno od skladišta je po teret iz nadziranog kontejnera došla skupina ljudi. Radilo se o jednom Talijanu i njegovoj partnerici iz Brazila, Hrvatu i jednom Albancu, navodi Telegram.

Svi četvero su uhićeni čim su počeli preuzimati drogu, odnosno kontejner u kojem se nalazila. Nakon otvaranja granitnih ploča utvrđeno je da u pošiljci 333 kilograma kokaina. Prema procjeni policije, kokain je iznimne čistoće i vrijedi oko 100 milijuna eura.

Akcija je nazvana Samba 2020, jer je brod dolazio iz Brazila, a policija pomno prati brodske linije koje otamo dolaze.

Granit, koji se nalazio u drvenim sanducima, im se učinio sumnjivim, a kada su primijetili nepravilnosti u težini tereta, detaljno su ga pregledali.

U nastavku istrage, kojom je dakle obuhvaćen i hrvatski državljanin čiji su inicijali J. M. J., pokušat će se rekonstruirati cijeli put ovog kokaina iz Brazila. Budući da su na pakiranjima bile i određene oznake vjeruje se kako bi se moglo utvrditi tko je ovu drogu prodao krijumčarima.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=61&v=nuZ-bme72I0&feature=emb_logo