Udario grom kuću u Trebinju: Oborio dimnjak i uništio krov

udar groma

U snažnom olujnom nevremenu, praćenom jakom kišom i grmljavinom, koje je u noći između subote i nedjelje zahvatilo Trebinje, grom je udario u kuću Ljubibratića, u selu Ljubova, oborivši dimnjak s kuće, a uništen je i dobar dio krova.

Sve se događalo oko dva sata iza ponoći, kada je oluja bila i najsnažnija, a u to vrijeme u kući su bile jedna žena i osmogodišnja djevojčica, koje su srećom neozlijeđene.

Vlasnica kuće je u ranim jutarnjim satima pozvala hitni broj 121, nakon čega su pripadnici Javne ustanove "Ekologija i sigurnost", Službe civilne zaštite, odmah krenuli na teren i u tijekom prijepodneva pokrili kuću kako bi se, do konačne sanacije krova, u njoj moglo živjeti.

Pripadnici Civilne zaštite koji su bili na terenu kažu da su sav iskoristivi crijep s krova vratili na mjesto, a dio s kojeg je crijep polomljen pokrili ceradom i osigurali da može izdržati padaline još nekoliko dana, dok se taj dio ne pokrije novim crijepom.

Šteta na kući je ogromna, jer je dio krova potpuno uništen, kao i dimnjak koji će se trebati nanovo raditi, a pregorjele su i dvije faze, kao i više električnih uređaja koji su u tome momentu bili uključeni u struju.

U Popovom polju palo je preko 200 litara kiše po metru četvornom, a u selu Čvaljina koje pripada općini Ravno, voda je odnijela asfaltni put, pa su mještani sela ostali odsječeni.

U drugoj polovici idućega tjedna najavljene su nove vremenske neprilike.