Učiteljica u Osnovnoj školi optužena za prodaju marihuane

škola

Okružno tužiteljstvo iz Banje Luke podiglo je optužnicu protiv nje i još četvero drugih zbog sumnje da su od veljače 2013. do siječnja 2014. prodavali drogu po Prnjavoru i Derventi.

S učiteljicom su optuženi Adi Porča (33), Emir Arnaut, Predrag Leburić zvani Lebura" (41) iz Prnjavora, te Alen Nakaradić (25) iz Doboja, a Tužiteljstvo ih tereti da su kupovali drogu, a potom je prodavali mušterijama s kojima su telefonski dogovarali cijenu, količinu i mjesto isporuke, piše dnevni-list.ba.

Učiteljica se tereti da je, osim suradnje s članovima grupe, drogu prodavala i samostalno, pa se tako navodi da je marihuanu u više puta prodala osobi M.D. po cijeni od 10 maraka te osobi A.A. kojem je u ovisnosti od količine naplaćivala od deset do 50 maraka.

Kada je učiteljica u siječnju 2014. s ostalim osumnjičenima uhićena u policijskoj akciji Fortuna, novinari su tada obišli Osnovnu školu Miloš Crnjanski u Hrvaćanima gdje je radila, a tada se moglo čuti da su svi ostali zatečeni Snježaninim privođenjem.

Rečeno je tada kako već šest godina radila u toj školi, da je predavala trećem razredu, te da je njezino odjeljenje brojalo šest učenika.

"Mogu samo reći da je dobar radnik, da je dobar kolega, da nikad nije bilo problema u suradnji niti sa učenicima, niti sa roditeljima, naravno, niti u kolektivu", rekli su tada iz škole, a jučer novinari u školi nisu mogli dobiti informaciju više.

Kako su naveli novinari iz RS-a, kada su nazvali školu rečeno im je da je direktorica na putu, a na traženje da im se javi učiteljica rekli su "samo malo" i spustili slušalicu.