Ubojstvo u Mostaru: Tužiteljstvo za Sunitu zatražilo produženje pritvora, a njena braniteljica blaže mjere

Ubojstvo u Mostaru: Tužiteljstvo za Sunitu zatražilo produženje pritvora, a njena braniteljica blaže mjere

U Županijskom sudu u Mostaru danas je održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića, vlasnika motela “Villa Ivanković”.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog županije zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog, postojanja mogućnosti bijega optužene Hindić, piše Dnevni avaz

Pružili su, također, dokaz o tome da su date naredbe za provođenje brojnih vještačenja, balističkog, medicinskog, kemijskog i drugih, ali da Tužiteljstvo do danas nije dobilo nijedan nalaz.

Braniteljica osumnjičene, odvjetnica Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora zato što, kako je navela, nije ispunjen osnovni uvjet za produženje pritvora, to jest da je, kako je navela, osumnjičena počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret.

Iznijela je i da nije ispunjen ni posebni pritvorski razlog da bi osumnjičena bježala s obzirom na to da je državljanka BiH, da nema drugo državljanstvo niti ima bilo gdje nekretnina, pogotovo uz činjenicu da trenutno ima lom obje noge.

Stoga je predložila izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Krivično vijeće Županijskog suda odluku će donijeti najkasnije do 4. studenog, kada osumnjičenoj istječe pritvor prema prvom rješenju.