Ubojstvo Lane Bijedić: Istražitelji provjeravaju osobu pod pseudonimom Vidoviti Milan

Ubojstvo Lane Bijedić: Istražitelji provjeravaju osobu pod pseudonimom Vidoviti Milan

Već 15 dana traje istraga o ubojstvu Lane Bijedić (19) iz Mostara, a u MUP-u Zapadnohercegovačke županije nisu došli do konkretnog traga da bi rasvijetlili ovaj zločin koji je potresao regiju.

Prate komentare

Iz policije stižu uvjerenja da se danonoćno radi na ovom slučaju te kakovistražitelji praktično nemaju predaha. Tijekom vikenda ponovo su satima češljali mjesto gdje je tijelo pronađeno u nadi da su nešto propustili. Također, pomno se prate komentari koji se objavljuju na portalima i društvenim mrežama.

Izvjesni Vidoviti Milan, čiji je komentar otišao dotle da je „opisao“ ubojicu, ali i dao svojevrstan prikaz zločina, prema našim policijskim izvorima, nema veze s realnošću te je proizvod mašte neodgovornog pojedinca. Tvrdnje koje su iznesene u tom komentaru  istražitelji su provjerili, a teorija Vidovitog o tome da je ribar vidio ubicu dan poslije ubojstva na licu mjesta pala je u vodu, s obzirom na to da su ga automatski morali vidjeti i policajci koji su danima osiguravali i pretresali taj lokalitet. Policija navodno nije mogla ući u trag osobi koja se krije iza pseudonima, ali se na tome intenzivno radi.

Istražitelji iznova saslušavaju sve svjedoke, a iskaz će ponovo dati i ribar koji je pronašao tijelo.

Analiza tragova

Također, ponovo se pregledavaju snimci koji su izuzeti s brojnih objekata na području Čapljine i Mostara, a istražitelji se nadaju da će im od koristi biti rezultati vještačenja tragova izuzetih s tijela nesretne djevojke, njenih bilješki, laptopa i mobitela. Prema dosadašnjim pokazateljima, istražitelji su sve uvjereniji da djevojka nije ubijena na mjestu gdje je njeno tijelo pronađeno. Također, sve je izglednije da osoba u čijim su automobilima, Fiat i BMW, traženi tragovi krvi ne može biti povezana s ovim zločinom.

"Moramo biti strpljivi, jer nijedan zločin nije savršen" - kazao je Avazu izvor blizak istrazi.