Ubojicama svog sina poručio: Bog oprašta, ali ja ne!

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje
Odlukom vijeća prvooptuženi Antun Matković osuđen je na kaznu zatvora od četiri godine i 11 mjeseci, a drugooptuženi Goran Ević, koji nije nazočio izricanju presude, na kaznu zatvora od četiri godine i osam mjeseci.

"Nadali smo se presudi koja će barem dijelom biti poštena. Ova to sigurno nije. Njih dvojica i dalje izlaze, zabavljaju se, a da pri tome izostaje bilo kakvo kajanje. Oni će nešto ovakvo opet ponoviti. U isto vrijeme moga sina nema. Ja njemu odlazim već mjesecima samo na groblje i to zbog njih dvojice. Njegova jedina greška je bila što je bio miran i nije pravio probleme za razliku od optuženih", kroz suze je rekla majka Božica.

U obrazloženju presude predsjednik Sudskog vijeća Milan Kojić rekao je da presuda treba svima koji se odluče učiniti nešto slično biti pouka. Rekao je i kako sud nije prihvatio tvrdnje tužiteljstva da su Matković i Ević namjerno usmrtili Miroslava Tunjića nego da su zauzeli stajalište da je došlo do nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Kao olakotnu okolnost optuženih sudac je spomenuo samo njihovu mladost, dok je kao otegotnu okolnost spomenuo da je Miroslav pretučen rukama i nogama bez ikakvog motiva i razloga i u takvom stanju ostavljen na kolniku gdje je na njega naletjelo osobno vozilo.

Antun Matković je izricanje presude dočekao sa pognutom glavom poslije čega je dalje obraćanje suca Kojića slušao sjedeći i gledajući u pod sa pognutom glavom. Dva dana ranije i Matković i Ević rekli su da im je žao Tunjića, ali da se ne osjećaju krivima. Matkovićeva odvjetnica Biserka Treneski rekla je po izricanju presude da je ovo prvostupanjska presuda na koju će se žaliti.

Suđenje Matkoviću i Eviću Vrhovni sud je prošle godine vratio radi proceduralnih greški počinjenih tijekom procesa. U prvoj presudi Matković je bio osuđen na pet godina i šest mjeseci, a Ević na pet godina i četiri mjeseca.

Agencija Vlm