Ubojica "pao" nakon 21 godine bjekstva

... uhićenog, jučer priopćeno da je Savić uhićen na graničnom prelazu Šepak, kod Zvornika.

Tjeralicu za Savićem raspisao je MUP RS i to na zahtjev Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je Savić osamdesetih godina prošlog vijeka bio osuđen na 11 godina robije zbog ubojstva.

Savić je iz KPZ Foča otišao u travnju 1992. godine, kada su zbog ratnih dejstava otpušteni svi osuđenici.

Iz Granične policije navode da je Savić uhićen 6. travnja ove godine u jutarnjim satima, tijekom rutinske granične kontrole. Savić se u trenutku uhićenja nalazio u automobilu golf dva na mjestu suvozača.

Nakon uhićenja ubojica je predat nadležnima u KPZ Foča.

"Savić je jedan od osuđenika koji su u travnju1992. godine otpušteni iz zatvora u Foči zbog ratnih dejstava. Nakon rata, Savić se nije odazvao na odsluženje kazne, nakon čega je za njim raspisana tjeralica", objasnio je izvor "Nezavisnih" blizak pravosuđu BiH.

Osim Savića, Granična policija BiH je tijekom vikenda uhitila Belgijanca Sojlu Nuretina i Bojana Ljubojevića, državljanina Srbije.

Nuretin je uhićen 7. travnja ove godine na Međunarodnom aerodromu Sarajevu, nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol u Ankari raspisao tjeralicu zbog prevare. Poslije uhićenja Nuretin je predat Sudskoj policiji Suda BiH.

Državljanin Srbije Bojan Ljubojević uhićen je 6. travnja na graničnom prelazu Uvac, na ulazu u BiH. Tijekom granične kontrole utvrđeno je da je za Ljubojevićem Sud BiH raspisao tjeralica zbog krivotvorenja novca.

Nakon uhićenja Ljubojević je predat u nadležnost Sudske policije BiH na dalje postupanje.