Ubojica Hrvata iz Konjica: Ako mi ne date slobodu, neka vam “krvarinu” isplati država!

Prihvatit ću sve troškove obitelji Anđelić i sve druge, ali pod uvjetom da budem oslobođen ove prve zatvorske kazne. Ako ostaje ova kazna, onda negiram nadoknaditi bilo kakve troškove. U tome slučaju svu financijsku odgovornost prebacujem na državu, prenosi večernji list.

Još za suđenja sam naveo razloge zašto sam počinio ovo djelo. Da muslimanski povratnici nisu bili napadani, a država ih nije kao potpisnica Daytonskog sporazuma zaštitila, ja to ne bih ni učinio. Zato smatram da je država dužna snositi troškove obitelji Anđelić i sudske troškove, kazao je u svojoj završnoj riječi u Općinskom sudu Konjic na 35 godina zatvora osuđeni konjički vehabija Muamer Topalović, koji je prije osam godina iz "ideološko-vjerskih pobuda" ubio Anđelka Anđelića i njegove kćeri Maru i Zorku, a teško ranio sina Marinka na Badnjak u njihovoj kući u Kostajnici. Taj zenički zatvorenik jučer se sa zelenom kapom na glavi ponovno pojavio na poprištu svoga zločina zbog odštete od 460.000 KM koju 10 članova oštećenje obitelji traži od njega i FBiH, a konačna presuda bi se trebala znati 20. siječnja. Podsjetimo, još prije dva mjeseca objavili smo Topalovićevo zatvorsko pismo povratničkoj obitelji Anđelić u kojem je također nudio ‘dogovor'- odšteta za slobodu!

"Ja vam nudim dogovor: ja sam musliman i poštujem samo šerijat. Po šerijatu. ja vama jesam dužan isplatiti krvarinu (to što vi nazivate materijalnom odštetom), ali tada ja moram biti slobodan čovjek. Da pojasnim: vi preko svoga odvjetnika da pogurate moju slobodu, to jest da iz zatvora izađem na slobodu (siguran sam da je to moguće), a ja vama isplatim krvarinu. Možda se pitate odakle mi toliki iznos ako sam već ranije naveo da nemam. Spomenuo sam imovinu koja se ne vodi na moje ime, imam brojnu obitelj, a što je najvažnije, imam na slobodi svoju braću i prijatelje, svoje istomišljenike koji su spremni skupiti taj novac. Većina te moje braće su povezani u razne organizacije i raspolažu velikim financijskim sredstvima.

Ako odbijete, puno gubite...", pisao je monstrum Topalović, tražeći za sebe slobodu.