Ubojica dilera kojem su vukovi čuvali drogu još nije uhićen

policija rs
Potvrdio je to Mladen Mitrović, glavni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Prijedoru, koje u suradnji s Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS radi na ovom slučaju, javlja Dnevni avaz.

Provjeren alibi

- Provjeravaju se određeni navodi u cilju pronalaska izvršitelja ovog krivičnog djela - kazao je Mitrović.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o složenoj i specifičnoj istrazi u kojoj je u prethodnom periodu saslušano više osoba, a provjeren je i alibi kod tri.

- Istraga je specifična i s obzirom na njegovu prošlost - navodi izvor blizak istrazi.

Svojevremeno je u javnost procurila priča da se Grbić tijekom pritvora u banjalučkim Tunjicama, odakle je izašao početkom ožujka 2014. godine, mjesec prije nego što će biti ubijen, navodno s nekim žestoko sukobio. No, detalji navodnog sukoba ostali su nepoznati.

Grbić je izrešetan iz automatske puške. Obdukcija je pokazala da je na tijelu imao čak 22 rane, 12 ulaznih i deset izlaznih, u predjelu grudnog koša, nogu, prepona, vrata i glave, od čega je preminuo na licu mjesta.

Kriminalna prošlost

Ubijeni je imao bogat policijski dosje. Bio je osuđen zbog ubojstva rođaka i krađe automobila. Jedno vrijeme bio je u bijegu, a policiji se predao u lipnju 2006. godine. Tijekom potrage za Grbićem policija je na imanju braće otkrila plantažu s oko 2.300 stabljika marihuane koju je tada čuvalo 150 lovačkih pasa s dva vuka i leglom od pet vučića.

Odgovornost za trgovinu marihuanom preuzeo je na sebe mlađi brat Željko. Grbić je s bratom uhićen i u veljači 2014. godine nakon što je policija u akciji „Aneks" kod braće pronašla 22 kilograma marihuane. I tada je na sebe odgovornost preuzeo Željko, kojeg je vijest o ubojstvu brata zatekla u zatvoru.

Puška nikad nije nađena

Ubojica se pred Grbićevu kuću dovezao automobilom. Tu se oglasio sirenom, nakon čega je Grbić, koji je već bio u krevetu, bos i u trenirci izašao na terasu.

Tu je izrešetan iz neposredne blizine. Automatska puška iz koje je pucano nikad nije pronađena.