Ubio staricu pa s ljubavnicom pobjegao u Neum

obitelj, nasilje, policija, smrt starice, Ljubuški, auto otpad, uhićenja, Posušje, krađe, policija, Ljubuški, promet, policija, Ljubuški, policija, marihuana, Livno, prometna nesreća, pogibija, Mostar, prometnica, blokada, policija, vatrogasci, Grabovica, provala, krađa, Mostar, pljačka, kladionica, dobrinja, eksplozija, Sarajevo, Ljubuški, napad, sjekira, prnjavor, samoubojstvo, Ljubuški, pljačka, crkva, Tomislavgrad, krađa, policija, Ljubuški, tučnjava, policija, HBŽ, mrtvac, požar, Tomislavgrad, smrt, Kupres, smrt, meso, studentski centar, stakla, razbijanje, prometna nesreća, Mostar, pogibija, policija, seksualni manijak, Rodoč, Posušje, krađa, Gabela, prometna nesreća, Ljubuški, pljačka, teška prometna nesreća, Metković, policajac, Brčko, samoubojstvo, eksplozija bombe, Grude, pucnjava, bingo, pljačka, banovići, prometna nesreća, nova bila, Hanka Paldum, prometna nesreća, ivan pinjušić, Rodoč, seksualni manijak, samoubojstvo, ranato mustedan, policajac, udes, Mostar, Mo
...da je 10. lipnja prošle godine izvršio razbojstvo nad Milicom Lalić (77) u njezinoj kući u Ulici Asima Ferhatovića na broju 14 u naselju Breka, što je za posljedicu imalo smrt starice.

Poziv na mobitel

Prema navodima optužnice, koju je jučer pročitao tužitelj Jasmin Džaferović, Čajić je 10. lipnja prošle godine mobitelom pozvao Lalić, koju je poznavao određeno razdoblje, nakon čega je došao u njezin stan i u hodniku je više puta udario šakom u glavu. Lalić je uslijed udaraca izgubila svijest te je Čajić uhvatio ispod pazuha i odvukao u kupaonicu te stavio u kadu. Kada je optuženi zatvorio odvod u kadi, skinuo joj s prstiju sedam zlatnih prstenova, a potom je pustio vodu iz slavine, svjestan da starica može umrijeti, jer je bila u besvjesnom stanju. Potom je optuženi otišao do druge prostorije iz koje je uzeo dva ručna sata i 100 maraka, a kuhinjskom krpom je pokušao obrisati tragove i napustio je kuću. Dio ukradenog nakita je zatim prodao u jednoj sarajevskoj zlatari, a dio zadržao. Beživotno tijelo starice su dan kasnije pronašli članovi njezine obitelji (nećakinja i još jedan muškarac, op.a.), a glava i gornji dio tijela su bili pod vodom. Nakon što je pročitao optužnicu, tužitelj Džaferović je najavio da će saslušati veći broj svjedoka i vještak te predočiti opsežnu materijalnu dokumentaciju, kojima će, kako je naveo, u potpunosti dokazati da je Čajić počinio djelo koje mu je stavljeno na teret, odnosno razbojstvo sa smrtnom posljedicom.

Obrana tvrdi da nije kriv

Čajićev odvjetnik Omar Mehmedbašić je u kratkom uvodnom obraćanju naglasio da će obrana ići u smjeru dokazivanja da njegov klijent nije kriv, u kojem će smjeru i iznositi dokaze. Predsjedavajuća vijeća Dalida Burzić nastavak suđenja je zakazala za 24. ožujka, kada će biti saslušani prvi svjedoci optužbe. Inače, određeno razdoblje se smatralo da je starica preminula prirodnom smrću te je 15. lipnja pokopana na gradskom groblju Bare. Međutim, članovi obitelji Lalić su sumnjali u uzrok njezine smrti, posebno kada su utvrdili da iz kuće nedostaje zlatni nakit te su se obratili FUP-u čiji su se istražitelji uključili u istragu i došli do saznanja da je starica usmrćena dan ranije nego što je njezino tijelo pronađeno u kući. Nakon određenih saznanja, po naredbi Županijskog tužiteljstva, službenici FUP-a su tek krajem srpnja prošle godine izvršili nekoliko pretresa te u Neumu pronašli i uhitili Čajića, koji je, navodno, zatečen s ljubavnicom, te se od tada nalazi u pritvoru. Dio nakita koji je uzeo od Lalić je tada kod njega i pronađen.

Dnevni list