Ubio se vukovarski branitelj Predrag Pavković Dragulj!

Kako su nam kazali njgeovi suborci Vukovarci, pokojni Pavković je zadnja dva mjeseca bio izrazito potišten, nije izlazio iz kuće, puno je pio, a stanovao je sam na Olajnici.

Predrag je bio vukovarski branitelj koji se obrani svog grada priključio u kolovozu 1991. godine, a bio je među braniteljima na Sajmištu. Zbog svoje pravoslavne vjeroispovjesti imao je velikih problema u srbijanskim logorima u kojima se našao kao i mnogi hrvatski branitelji nakon pada Vukovara.

U svoj se grad vratio nakon mirne reintegracije 1998. godine. Bio je invalid Domovinskog rata, ali očito nije izdržao pritisak i sve ono što se zadnjih mjeseci događa s Gradom Herojem.

Predrag Pavković je nažalost još jedan od preko dvije tisuće hrvatskih branitelja koji su digli ruku na sebe nakon kraja rata.

Očevici događaja tvrde da je muškarac namjeravao počiniti samoubojstvo zato što je prije pružnog prijelaza čekao viseći s prozora kupea. Prilikom pada iz jurećeg vlaka Pavković je udario u betonski stup te vjerojatno na mjestu preminuo tako da je hitna pomoć pri dolasku mogla samo utvrditi smrt od siline udarca.

dnevno.hr