Ubio se 20. čovjek koji je imao kredit u švicarskim francima

lažne diplome, Livno, federacija, kredit, Zakon, korupcija, kune, marke, euri, zlouporaba položaja, Vlada ZHŽ, zdravstvo, Novac, trošenje, termiti, mravi, banke, Novac, krediti, banke, ugovori, raskid ugovora, franak, konvertabilna marka, Novac, krediti, pranje novca, hercegovac, plaća, euri, dug, vanjski dug, krediti, švicarski franak, lažna diploma, BIH, prijava, gastabajter, ljetovanje

... predsjednik Udruge ‘Švicarac’ koja okuplja kreditne dužnike u francima. “Trenutačno djeca”, kako kaže Duraković “stradalog člana ne dopuštaju da se s njegovim imenom izlazi u javnost, ali se nadam da ćemo suglasnost od obitelji dobiti sljedećih dana da se izađe i s imenom dvadesete žrtve Hypo banke i bh. institucija”, piše Večernji list.

Gašenje računa u banci

Na sastanku Udruge ‘Švicarac' odlučeno je da se obustave daljnje uplate rata do dolaska novih vlasnika Hypo banke u lipnju ove godine, ili stečaja, ili likvidacije banke. Novac od rata klijenata kredita treba deponirati na račune drugih banaka, sačekati lipanj 2015. jer je, kako ističu, "očito da s dosadašnjom strukturom zaposlenika Hypo banke i njihovih pomagača, bh. satelita, nema dogovora. Ne žele dogovor, a to će ih na kraju utakmice financijski stajati".

Nezakoniti rad banke

Udruga ‘Švicarac' traži gašenje svih tekućih računa, računa tvrtki, štednje u Hypo banci kako klijenata kredita tako i njihovih članova obitelji, prijatelja... Traže od vlasti da utvrdi jesu li krediti u francima davani na zakonit način, traže stav i mišljenje Konkurencijskog vijeća BiH o ugovorima kredita vezanih uz franak. "Hypo banka nam je nametnula ovaj rat i udar na naše obitelji. Nažalost, mi smo prinuđeni prihvatiti rat iz kojeg ćemo sigurno izići kao pobjednici, a Hypo banka poražena strana", poručuju iz Udruge ‘Švicarac'. Oni čekaju formiranje vlasti od koje će tražiti žurne mjere zaštite.