Ubio poznanika pa tijelo spalio na njivi

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare rečeno je da je policija nakon zaprimanja prijave o pronalasku muškog leša na mjestu događaja zatekla nagorjele ostatke tijela.
"Leš se nalazio u njivi zvanoj Bare. S obzirom na način izvršenja ubojstva djelo je okvalificirano kao ubojstvo na svirep i podmukao način", kazao je šef policije u Brčkom Goran Lujić. Prema jučer dostupnim informacijama do kojih se moglo doći, ubojstvo je izvršeno 3. prosinca ove godine u Donjim Vitanovićima, a nestanak Zečevića nije bio prijavljen.

Šef brčanske policije sa svojim suradnicima Mustafom Aletom, zamjenikom šefa krim policije i glasnogovornikom Halidom Emkićem nije želio govoriti o detaljima ovoga ubojstva, osim da je zbog osnova sumnji B. M. lišen slobode.
"Za kazneno djelo ubojstva na svirep i podmukao način predviđena je kazna od 10 godina do dugotrajnog zatvora. B. M je priznao izvršenje kaznenog djela. Istraga još traje", kazao je Lujić.

Motivi ovoga ubojstva još uvijek nisu poznati, s obzirom da su se Matić i Zečević od ranije poznavali i da su bili u dobrim, prijateljskim odnosima. Na mjesto događaja su izišli i pripadnici specijalne jedinice policije Distrikta.
Na konferenciji je rečeno i da je osumnjičeni i ranije osuđivan. Prije nekoliko godina je osuđen zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti.

Piše: N. Dedić / Dnevni list