Ubila svoje dijete začeto silovanjem u džamiji

silovanje, silovanje, džamija, crna kronika, silovanje, trudnoća, silovanje, žepče, silovanje, Tuzla, silovanje, Posavina, silovanje, seks, prijestupnik, silovatelj, silovanje, nigerija, studentica, silovanje, dječji dom, zlostavljanje, Beč, Srbija, silovanje, mobitel, silovanje, pedofilija, Makedonija, seks, bolest, optužnica, pedofilija, zanimljivosti, zlostavljanje, seks, nasilje, robinja, silovanje, lončari, silovanje, grob, obiteljsko nasilje, incest, teško seksualno zlostavljanje, silovanje, zlostavljanje, djevojčica, pijanstvo, alkohol, auto, razvod, pilanje, logor Duhok, masovna ubojstva, silovanja, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, seksualno zlostavljanje djece, silovanje, pedofil, djevojčice, trudnoća, BIH, maloljetničke trudnoće, pobačaj, djevojčice, tučnjava, roditelji, manijak, haustor, napad, seks navike, prodaja, maloljetnica, djeca rast, roditelji, pedofili, pedofilija, uhićenje, gole fotke, zlostavljanje, otac, psiholozi, djeca rast, igra, nasilje, pornografija, Mostar, djevojčica,

Tu nesretnu mladu djevojku lani je u mjesnoj džamiji silovao mutevelija, četrdesettrogodišnji Sulejman Hasičić (civilni službenik koji se brine o održavanju džamije), kad je i zatrudnjela. Nekoliko mjeseci poslije Jusić je izvršila – čedomorstvo.

Naime, nakon pobačaja, Džemila Jusić došla je u Kantonalnu bolnicu u Travniku žaleći se na jake bolove u trbuhu. Pregledom je utvrđeno je da je tomu prethodio pobačaj, što je utvrdio dežurni ginekolog Amer Šuškić, piše slobodna dalmacija.

– Djevojka je nijekala pobačaj, no bilo je očito da se to dogodilo jer je ostao dio posteljice i pupčane vrpce, pa smo slučaj morali prijaviti policiji − kazao je ginekolog Šuškić.

Kantonalni istražni organi pronašli su sutradan u Džemilinoj kući, ispod madraca, zamotano u deku, tijelo ugušenog ženskog novorođenčeta. To se sve događalo u siječnju ove godine, a početkom travnja Džemila je dobila kaznenu prijavu za čedomorstvo.

Odbijala je istražnim tijelima otkriti tko je otac djeteta, da bi u jednom trenutku uprla prstom u sumještanina s kojim nije bila ni u kakvoj vezi, a sve na nagovor svojega silovatelja, koji je i dalje htio sačuvati imidž uglednoga građanina. Prozvani nesretni mladić bio je prisiljen dokazivati da s Džemilom Jusić nije imao seksualni odnos, pa tako ni teoretski ne može biti otac njezina ubijenog djeteta. Suočena s pritiskom istražitelja i obitelji, djevojka je napokon progovorila istinu.

– Mutevelija nas je pozvao da očistimo džamiju. Kada je otišla moja prijateljica, silovao me je u džamiji. Znao je da sam nevina, ali svejedno je to učinio. Otišla sam mu reći poslije nekoliko mjeseci da sam trudna, a on je rekao da popijem tablete koje će sigurno izazvati pobačaj. Prijetio je da nikome ne smijem reći da sam trudna i da je on otac djeteta − priznala je tužitelju.

DNK metodom potvrđeno je da je ugledni član Islamske zajednice Hasičić otac ubijenog novorođenčeta. Četrdesettrogodišnji Hasičić lokalni je moćnik, privatni građevinski poduzetnik, oženjen, otac dvoje djece, a već godinama se kao mutevelija brine za održavanje mjesne džamije u selu Podi.

Inače, za muteveliju se bira najugledniji član medžlisa ili, kako bi katolici kazali, župe. Time je šok bosanskohercegovačke javnosti veći zbog ovog stravičnog događaja – djevojke silovane u vjerskom objektu, potom potaknute na čedomorstvo od najuglednijeg civilnog člana medžlisa.

Inače, be-ha društvo već je duboko istraumirano posljedicama silovanja koja su se događala tijekom rata, čak i kao strategija ratovanja. Registrirano je više od 25 tisuća silovanih žena, a koliki je stvarni broj, zasigurno se nikada neće znati, jer mnoge nisu spremne priznati silovanje, odnosno upisati svoje ime u registar žena silovanih tijekom rata.

Prije nekoliko mjeseci u Bosni je zabilježeno vješanje u džamiji, prvo u povijesti islama, a sada se otkriva i silovanje u džamiji, koje je dovelo do čedomorstva. Nesretna Džemila Jusić od žrtve je postala ubojica.

A njezin bolom shrvani otac veli: “Da sam bar znao da je trudna, da sam joj bar mogao pomoći…”

(Slobodna Dalmacija)