U teškoj prometnoj nesreći poginuli Marijan Palić, vlasnik Auctora i Christian Panjol Tuflija, član Uprave Štedbanke

...nesreći koja se u 15.10 sati dogodila na autocesti Zagreb - Ploče kod odmorišta Ličko Lešće u smjeru Splita.

Marijan Palić (47), vlasnik jedne od najvećih i najuspješnijih hrvatskih brokerskih kuća Auctor te, među ostalim, predsjednik Nadzornog odborahotela Laguna Novigrad na mjestu je preminuo, a Christian Panjol Tuflija (42), član Uprave Štedbanke i većinski vlasnik Prosperus Investa, preminuo je po dolasku u gospićku bolnicu.

Vozač Audija zagrebačkih registracijskih oznaka naletio je na vatrogasno vozilokoje se nalazilo u zaustavnom traku. Naime, nešto ranije dogodila se prometna nesreća i vatrogasci su, kako neslužbeno doznajemo, osiguravali mjesto nesreće do dolaska policije. U Audiju su bili Palić, Panjol Tuflija i treći muškarac koji je prevezen u Opću bolnicu Gospić i izvan je životne opasnosti.

Marijan Palić i Christian Panjol Tuflija bili su pioniri tržišta kapitala devedesetih godina. Brokerska zajednica koja je stasala tih godina danas je bila u šoku. Palić i Panjol Tuflija putovali su prema Splitu, jer su kao i često posljednjih godina, imali još jedan poslovni plan. Čekali su završetak predstečajnih nagodbi za HTP Orebić i HTP Korčulu, koje su trebali preuzeti. Palić je trebao ući sa svojim know howom, jer je uz investicijsku kuću Auctor već dulje vrijeme vodio i Lagunu Novigrad, a Panjol Tuflija i ozlijeđeni Joško Miliša ušli bi s novcem kroz Fond za gospodarsku suradnju Prosperus kojeg su vodili. Naravno, posao će se nastaviti, ali ne s onima koji su bili glavni inicijatori.

seebiz.eu