U školi u Čitluku tvrde da se 12-godišnjak nije ubio zbog loših ocjena!

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje
Dječak se objesio, a kako nezvanično saznajemo, uradio je to kabelom od kompjutera za krevet na kat, u svojoj sobi u mjestu Vionica, kod Čitluka. Prema prvim spekulacijama uradio je to zbog loših ocjena, međutim u Osnovnoj školi u Čitluku, koju je M.D. i pohađao, su kazali da to nije istina, ta da ne znaju odakle su se te navodne informacije pojavile u javnosti.

"M.D. je bio izvrstan učenik, izvrstan u vladanju, izvrstan u svemu. Nikada, ama baš nijednom nije bio ni kod pedagoga ni kod psihologa", kaže Marin Kapular, ravnatelj Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku. Ističe da je dječak, koji je pohađao šesti razred, bio vrlo dobar učenik i imao je u ovom polugodištu svega jednu jedinicu. Kapular ističe da se u školi kojom ravna zapravo nikada nije ni dogodilo da dijete propadne.

Samoubojstvo dječaka u Čitluku zbog loših ocjena?

Nitko, ni učenici koji su s njime dijelili školske klupe nisu mogli zamijetiti da bi takvo što mogao učiniti. Prema riječima potresenog ravnatelja, ovdje se radi o jednoj velikoj tragediji kojoj ne znaju razlog, a koja ih je sve skupa pogodila.

Dječakove kolege iz školskih klupa također su u šoku. Upravo zbog toga nastavnici su im jučer morali odgovarati na pitanje "zašto" je M.D. učinio to što je učinio, na koje ni sami nisu znali odgovor. Dvanaestogodišnjak je, kako nam je potvrđeno u školi, do četvrtog razreda išao u školu u Međugorje. Peti i šesti razred, otkako su njegovi roditelji sagradili kuću u Vionici, pohađa u čitlučkoj osnovnoj školi, a opisuju ga kao vedro i veselo dijete. Roditelji osim njega imaju i mlađeg brata koji pohađa treći razred osnovne škole.

Velika tragedija u Čitluku: Objesio se 12-godišnji dječak

Spekulacije o motivima tragedije kružile su i jučer, pa je prema jednim dječak podigao ruku na sebe zbog jedinice. Ti se navodi kombiniraju i s onima da se dječak u zadnje vrijeme ipak ponašao malo neobično, da je mnogo vremena provodio igrajući među tinejdžerima popularnu akcijsku igricu Counter-Strike, u kojoj su igrači "umreženi" i virtualno sudjeluju u simulaciji rata uz razna oružja kojima ranjavaju, pa čak i ubijaju.

Dječak će razlog zbog kojeg je učinio što je učino ponijeti sa sobom u grob. Inače, za M.D. u srijednu popodne, kada se desila tragedija, nije bilo spasa. Liječnici su po dolasku na lice mjesta mogli samo konstatirati smrt. Obdukcija nije rađena budući da je bez sumnje utvrđeno da se u ovom slučaju radi o samoubojstvu.

Izvor. Nezavisne novine