U Sisku počelo suđenje roditeljima iz pakla: Prodali svoju kćer u roblje za konja i tri tisuće kuna!

Suđenje je zatvoreno za javnosti kako bi se zaštitio interes maloljetne djevojčice. Kako doznaje jutarnji list u Capraškim Poljanama, u konkretnom slučaju nije samo riječ o prodaji djevojčice da bude rob i služi obitelji koja ju je kupila, nego je riječ o prisilnoj udaji maloljetnice. Slučaj prodaje djevojčice u ožujku prošle godine policiji i Centru za socijalnu skrb prijavili su susjedi iz Capraških Poljana, ali i neki učenici Osnovne škole braća Bobetko koju je, kao učenica 7. razreda, pohađala prodana djevojčica.

U svezi ovog slučaja, sisačka policija je u suradnji s djelatnicima Centra za socijalnu skrb provela kriminalistička istraživanja nad ocem i sinom s područja Općine Orle, starima 69 i 34 godine, te 38-godišnjim Siščaninom Stankom T. i njegovom 32-godišnjom nevjenčanom suprugom Božicom B., zbog sumnje da su na štetu svoje 15-godišnje kćeri počinili kazneno djelo trgovanje ljudima i ropstvo.

Utvrđeno je da je nedjelju 27. veljače 69-godišnjak je sa svojim sinom došao u Sisak kod Stanka i Božice kako bi, prema prethodnom dogovoru, k sebi u mjesto Ruče, općina Orle, odveli njihovu 15-godišnju kćer radi prisilnog rada i služenja. Za to su Siščanima oprostili dug od kupnje konja, koji je iznosio 5 tisuća kuna, te su im isplatili još 3 tisuće kuna.

Kako doznajemo u Capraškim Poljanama, djevojčica to nije željela već je htjela nastaviti školovanje. No, odluka njenog oca Stanka bila je da kćer, jedno od svojih četvero djece, proda kako bi podmirio dug za kobilu i još dobio dodatnih tri tisuće kuna.