U rijeci pronađeno tijelo starije Mostarke

rijeka

Pripadnici FUCZ-a, njih sedam, uključili su se u potragu u koju su već bili uključeni i Interventna spasilačka služba Mostar, koja je prva stigla na lice mjesta, i nekoliko stanica GSS-a u BiH.

Pored rijeke su nađene papuče, a postojale su i informacije da je viđeno tijelo kako pluta te se odmah sumnjalo na utapanje. Grupa iz HGSS-a koja je pretraživala teren uz obalu pronašla je tijelo tri kilometra nizvodno od mjesta nestanka. Nažalost, liječnik koji je stigao na lice mjesta konstatirao je smrt. Na terenu je i tužitelj koji je obavio očevid i potvrdio identitet nestale žene.

Pripadnici FUCZ stavili su na raspolaganje svoje vozilo i pomogli u transportu. Tim Federalne uprave civilne za spašavanje na vodi sa čamcima i potrebnom opremom bio je u pripravnosti kako bi se uključio ako se za to ukaže potreba.

Podsjećamo, starija žena nestala je jutros oko 10.30 sati u mjestu Buna, južno od Mostara. Odmah po pozivu rodbine na teren su izašli potražni timovi ISS Mostar, kojima se pridružuju timovi HGSS Mostar, HGSS Čitluk i HGSS Čapljina te FUCZ, a o svemu ovome je već ranije javljao naš portal.