U prometnoj nesreći smrtno stradao mladić iz Gruda

U prometnoj nesreći smrtno je stradao Stanko Šimić (27) iz Gruda koji je upravljao motociklom marke "Yamaha" bh registarskih oznaka.

Do nesreće je došlo kada se vozač Forda Mondeo D. M. (40) iz Gorice pokušao s parkinga uključiti u promet na magistralnoj cesti pri čemu je došlo do kontakta između tog motornog vozila i motocikla. Tom prilikom vozač motocikla Stanko Šimić zadobio je teške i po život opasne ozljede od kojih je na licu mjesta podlegao.

Očevid su izvršili glavna županijska tužiteljica i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije i Odsjeka prometne policije PU Grude.

Vozač Forda D. M. (40) lišen je slobode i priveden u službene prostorije gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada nakon čega je pušten na slobodu.

PU Grude u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće protiv D. M. (40) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa tako što je oduzeo prvenstvo prolaza vozaču motocikla, a uslijed čega je došlo do prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, stoji u priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

(Fena)