U požaru izgorio Nikola Cvitanović

On je kazao kako je Cvitanović bio skitnica i ovisnik o alkoholu, te kako je u posljednje vrijeme spavao u spomenutoj napuštenoj kući koja je izgorila.

'' U nedjelju oko 21 sat u napuštenoj kući u središtu Čapljine koja je smještena između Dječjeg vrtića i zgrade PU Čapljina izbio je požar u kojem je smrtno stradao Nikola Cvitanović. Riječ je o skitnici i ovisniku o alkoholu, koji je živio u toj napuštenoj kući '', rekao je Barišić.

Pojasnio je kako u spomenutoj kući nije bilo ni struje ni vode, te kako su vatrogasci, nakon što su ugasili požar, pronašli pougljenisano tijelo nesretnog Cvitanovića.

'' Vatrogasci su vrlo brzo ugasili požar, no svejedno je bilo prekasno. Pronašli smo ga napola izgorjeloga, odnosno pougljenisanog tijela i glave. Identifikaciju su izvršili njegovi daljnji rođaci, jer nije imao bliže obitelji '', rekao je Barišić.

Također, Barišić je kazao kako je Cvitanović imao prilično nesretnu životnu priču, te kako je rano otišao od kuće i postao pijanica i skitnica.

'' U posljednje je vrijeme boravio u toj napuštenoj kući gdje nije imao ni struju ni vodu. Spavao je na nekakvoj spužvi i imao je neku improviziranu peć u kojoj je ložio vatru. Očevici tvrde kako su ga svega sat ili dva vremena prije izbijanja požara vidjeli na kako hoda ulicom potpuno pijan. Pretpostavljamo da je takav otišao u kuću i zapalio vatru, što je izazvalo požar'', rekao je načelnik čapljinske policije.

Dodao je kako su liječnici utvrdili kako nije bilo tragova nasline smtri i kako se Cvitanović vjerojatno ugušio uslijed trovanja dimom.

'' Tijelo smo predali njegovoj daljnjoj rodbini koja će organizirati pokop. Uviđaj su izvršili pripadnici kriminalističke policije MUP-a HNŽ i dežurni tužitelj županijskog tužiteljstva'' , rekao je Barišić.

Od Čapljinaca doznajemo kako je Cvitanović bio dobrodušan, ali i neprestano pijan.

'' Kada bi se malo otrijeznio onda bi nadničario kod Čapljinaca. Ponekad bi cijepao drva, a ponekad bi radio u vinogradima. Međutim, sve što bi zaradio potrošio bi na rakiju. Svejedno, njegova nas je smrt jako pogodila jer Cvitanovića su znali svi u Čapljini' ', kazao nam je jedan Čapljinac koji je poznavao preminulog Cvitanovića.

caportal.info