U Posušju nastavnica zajedno sa sestrom pretukla djevojku zbog dečka

Nastavnica tjelesnog Marija Galić (26) i njezina sestra Josipa Galić (21) brutalno su pretukle 24-godišnju djevojku ispred diskoteke “Galery“ u mjestu Osoje kraj Posušja, a potom su omalovažavale policajce koji su ih priveli.

Sukob zbog dečka


U policiji navode da je do incidenta došlo u subotu ujutro oko 2.50 sati. Tučnjava je izbila nakon cjelovečernjeg tulumarenja u diskoteci. U MUP-u navode da su sestre bile vidljivo pijane. U fizičkom obračunu, koji je navodno počeo zbog ljubomore, tri djevojke najprije su se posvađale oko dečka, a onda su sestre počele udarati 24-godišnju djevojku. Izudarale su je po licu i glavi, a policija ih je potom uhitila i privela u policijske prostorije. Sestre su nakon toga počele praviti probleme i u policijskoj postaji. Drsko su se ponašale u policiji, te su se nekoliko puta oglušile o zapovijedi policajaca da se smire. Zbog bojazni da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira, sestre su zadržane u policijskim prostorijama. Djevojke su noć provele u policijskoj postaji u Posušju, a potom su u subotu u 13.30 sati puštene na slobodu. Kako neslužbeno doznajemo, njih dvije su po sličnim incidentima već poznate policiji. U policiji navode da je 24-godišnja djevojka u napadu zadobila lake tjelesne ozljede. Policija u Posušju još radi na dokumentiranju svih činjenica i dokaza protiv sestara.

Novčane kazne


Inače, mlađa sestra Josipa je članica Taekwondo kluba Posušje, a Marija predaje tjelesni odgoj u jednoj osnovnoj školi. Nasilničko ponašanje mlade nastavnice je, u najmanju ruku, skandalozno te se nameće pitanje je li takva osoba sposobna odgajati djecu. Kako doznajemo u policiji, nasilnim sestrama prijete rigorozne kazne. Zbog fizičkog napada mogu biti kažnjene novčanom kaznom od 400 do 800 maraka, zbog naročito drskog ponašanja prijete im kazne od 300 do 600 maraka, a zbog omalovažavanja policajaca mogu biti kažnjene kaznama od 700 do 1500 maraka. U policiji navode da će po završetku obrade odlučiti hoće li sestrama uručiti prekršajne naloge ili će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Piše: I.Herceg/dnevni list