U papučama pokušao unijeti drogu u zatvor, pa pustio psa na policiju

zatvor, naser orić, Živko Budimir, ratni zločin, Srebrenica, pravda, BIH, Merim Galijatović, Jozo Leutar, uhićenje, Orašje, zatvor, bjeg, branitelj, uhićenje, Nizozemska, odšteta, zatvor, hrana, voda, crna kronika, policija, zatvor, dvojnik, zatvor, prevara, Mostar, napadač, beskućnik, zatvor, BIH, uhićenje, mito, korupcija, uefa korupcija, KPZ Tuzla, Tuzla, zatvor

Naime, Sudska policija je u četvrtak ujutro oko 7 sati došla u ulicu Bardakčije, općina Centar, kako bi po naredbi Općinskog suda privela optuženog A. Ć. u Sud radi nazočnosti na glavnom pretresu.

Upotrijebili oružje

A. Ć je, u namjeri onemogućavanja privođenja i pokušaja bijega, na sudske policajce pustio psa.

Službenici Sudske policije su tom prilikom upotrijebili vatreno oružje prema psu. Nakon što je A. Ć. savladan i smješten u službeno vozilo Sudske policije, ubrzo je na mjesto događaja došao njegov otac M. Ć. i fizički napao sudskog policajca u namjeri da oslobodi optuženog.

Ć. M. je brzo savladan i predan službenicima sarajevskog MUP-a. Prilikom jučerašnjeg privođenja, Ćurevac je na službenom vozilu Sudske policije načinio i manju materijalnu štetu. Optuženi je doveden u Općinski sud na glavni pretres, ali nije poznato za koje djelo je optužen.

Sudska policija FBiH će na okolnosti ovog događaja provesti internu istragu nakon čega će biti poznato više činjenica. Također, o jučerašnjem događaju su obaviješteni sarajevski MUP i Županijsko tužiteljstvo radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Podsjetimo, u utorak poslijepodne su pripadnici I. policijske uprave priveli A. Ć. zbog nedopuštene proizvodnje i stavljanja u promet droge, te posjedovanja opijata nakon što je drogu pokušao unijeti pritvoreniku Amaru Zuliću u Kazneno-popravni zavod koji se nalazi u Ulici branilaca Sarajeva.

Zatvorski čuvari su prilikom pregleda paketa, koji je A. Ć. donio pritvoreniku Zuliću, u đonu gumenih papuča pronašli određenu količina droge te su pozvali sarajevski MUP. Navodno je prethodno odvojen đon od papuče i ubačena određena količina droge, te je papuča zalijepljena.

Poznat po pucnjavama

Iako je osumnjičeni bio predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode sarajevskog MUP-a, pušten je nakon saslušanja, da bi u četvrtak ujutro imao incident sa sudskim policajcima koji su ga privodili u Općinski sud. A. Ć. je inače, pored zadnja dva incidenta, u više navrata uhićivan, te je itekako poznat policiji. Proteklih godina se dovodio u vezu s nekoliko pucnjava u općini Centar, nedopuštenim držanjem oružja, nasilničkim ponašanjem, također i napadima na policajca u studenom 2010. godine kada su on i još jedna osoba nasrnuli na policajca koji ih je pokušao legitimirati. Prilikom jednog razbojstva na ulici u 2011. je bilo ozlijeđenih djelovanjem vatrenog oružja u naselju Dobrinja, a početkom 2013. je uhićen i u akciji kodnog naziva "Maska" zbog sumnje da je sudjelovao u razbojstvima više trgovina: Merkator, Konzum, CM cosmetic na području općine Centar.

Dnevni list