U Novom Travniku otkriven slučaj sedmogodišnjeg zlostavljanja dviju maloljetnih djevojčica

Nakon više od deset sati skrivanja, pronađene su i smještene na sigurno mjesto. Za višegodišnju agoniju kroz koju prolaze svi su znali, a tek sada je uslijedila reakcija.

Prvi put od rođenja djevojčice ne strahuju od fizičkog zlostavljanja koje je nad njima vršio vlastiti otac i maćeha. Nakon sedam godina pakla, odlučile su pobjeći. Starija sestra prije tri godine završila je osnovnu školu i u vlastitoj kući bila klasično roblje. Iako je bila odličan đak, na takmičenja je išla krišom. Svakodnevne batine s mlađom sestrom pokušavala je izbjeći bijegom kod bake, međutim, otac je zlostavljao i nju.

Vlastitu majku ove djevojčice i ne znaju, kažu da živi u susjednom gradu, a jedina podrška im je najstariji očev brat, koji ih je počesto spašavao od smrti. Nesretne djevojčice sada su na sigurnom, ali, kažu, za njihov pakao znali su svi i nitko nije reagirao. Centar za socijalni rad poduzeo je sve zakonom propisane mjere, a procedura traje. Zlostavljači - otac i maćeha, ali i majka koja ih ne želi - žive svoje živote bez imalo srama. Očekivati je da ih barem institucije države konačno kazne, a djevojčicama osiguraju normalan život prenosi FTV.