U nesreći kod Lapišnice poginula jedna osoba

Iz Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo potvrđeno je da je lakše tjelesne ozljede zadobio Saša Brajlović (29) iz Sarajeva.

Do nesreće je došlo kada se vozilo "fiat bravo", kojim je upravljao Mihajlović, sudarilo s kombijem, kojim je upravljao Brajlović, javili su mediji u RS.

UBIO SE PRIPRAVNIK U KPZ-u TUNJICE

Nikola Đerman, pripravnik u banjalučkom Kazneno-popravnom zavodu Tunjice, kod Banje Luke, rano jutros je izvršio samoubojstvo u krugu tog zatvora.

Policija je saopćila da je ovaj 26-godišnjak oko pet sati pucao sebi u glavu iz službenog pištolja.

U toku je istraga, nakon koje će biti poznati svi detalji ovog slučaja.

PREMINUO TEŠKO OZLJEĐENI U PROMETNOJ NESREĆI KOD BANJE LUKE

U Kliničkom centru Banja Luka tijekom protekle noći preminuo je T. G. uslijed ozljeda zadobijenih u prometnoj nesreći na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice u petak kada su smrtno stradale dvije osobe.

U ovoj teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kada su se direktno sudarili džip "tojota" i vozilo Hitne pomoći iz Zvornika oko 15.10 sati smrtno su stradale dvije osobe, N. Z. iz Banje Luke i G. T. iz Zvornika.

Po riječima dežurnog ljekara u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Dragan Miloševića, T. G. je zadobio teške povrde glave, grudnog koša i donjih ekstremiteta.

Odmah je premješten u operacionu salu, gdje su liječnici učinili sve da zbrinu ozljeđenog, ali je on sinoć u 18.30 sati preminuo od posljedica teških ozljeda.

Drugi ozljeđeni, S. G., zadobio je teške ozljede glave i grudnog koša i on je trenutno svjestan i stabilan, ali su dalje prognoze neizvjesne.

Kako Fena neslužbeno doznaje, s teškim ozljedama primljeni su vozač Hitne pomoći i jedan od rođaka pacijenta koga je to sanitetsko vozilo prevozilo u momentu sudara s džipom marke „tojota".

Na mjestu događaja stradali su vozač "džipa" i pacijent koga je prevozila Hitna pomoć. Očevici su ispričali da je prizor bio stravičan.

(Fena)