U krovu autobusa bh. registracija pronađeno 100.000 cigareta

BIH, Hrvatska, Europska unija, Hrvatska, BIH, granica, carina, granica, blokada, granica, granični prijelazi, carina, humanitarna pomoć, carina, granica, granica, autobus, šverc cigaretama, šverc cigareta, Hrvatska, BIH, granica, svatovi, Glazbenik, carina, Hrvatska zemlja, postavljanje granica, granična kontrola, granični prijelaz, kontrola putnika, izvoz, izvoz, poticaji, poticaji ovčarstvu, Europska Komisija, carina, meso, zaraženo meso, Hrvatska zemlja, granica, granica između Hrvatske i BiH, granica, granica između Hrvatske i BiH, carina, carina i policija, carinski prekšaj, carina i policija, uvoz automobila, strane registracijske oznake, uvoz, roba, BIH, granica, carinik, svatovi, vijesti
Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju prilikom kontrole autobusa, bh. registarskih oznaka koji prometuje na relaciji Herceg Novi - Bijeljina.

Autobusom je, kako je priopćeno iz Uprave carina, upravljao 29-godišnji državljanin BiH koji je carinskom službeniku kazao kako nema ništa prijaviti za carinjenje.

"Nakon pregleda putnika i prtljaga, carinici su odlučili pregledati i tvorničke šupljine autobusa. Koristeći endoskopsku kameru, u krovnim ventilacijskim šupljinama koje služe za zagrijevanje i hlađenje kabine autobusa otkrivena je veća količina cigareta", navodi se u priopćenju. Iz šupljina, s lijeve i desne strane krova, izvađeno je 500 boksova cigareta strane proizvodnje sa i bez akcizne markice. Najviše je bilo cigareta marke ''MN'', a potom i marki ''Trokadero'', ''Monte'', ''Bond'', ''Pride'', ''BB'', ''Merilyn Slims'', a ukupna vrijednost cigareta procijenjena je na preko 6. 000 eura.

"Vozač je rekao da su cigarete njegove, ali da za njih ne posjeduje nikakvu dokumentaciju, zbog čega su privremeno zadržane u carinskoj ispostavi Gostun do predaje u skladište carinarnice Užice", priopćeno je iz Uprave carina.

Dnevnik.ba