U krovu autobusa bh. registracija pronađeno 100.000 cigareta

U krovu autobusa bh. registracija pronađeno 100.000 cigareta
Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju prilikom kontrole autobusa, bh. registarskih oznaka koji prometuje na relaciji Herceg Novi - Bijeljina.

Autobusom je, kako je priopćeno iz Uprave carina, upravljao 29-godišnji državljanin BiH koji je carinskom službeniku kazao kako nema ništa prijaviti za carinjenje.

"Nakon pregleda putnika i prtljaga, carinici su odlučili pregledati i tvorničke šupljine autobusa. Koristeći endoskopsku kameru, u krovnim ventilacijskim šupljinama koje služe za zagrijevanje i hlađenje kabine autobusa otkrivena je veća količina cigareta", navodi se u priopćenju. Iz šupljina, s lijeve i desne strane krova, izvađeno je 500 boksova cigareta strane proizvodnje sa i bez akcizne markice. Najviše je bilo cigareta marke ''MN'', a potom i marki ''Trokadero'', ''Monte'', ''Bond'', ''Pride'', ''BB'', ''Merilyn Slims'', a ukupna vrijednost cigareta procijenjena je na preko 6. 000 eura.

"Vozač je rekao da su cigarete njegove, ali da za njih ne posjeduje nikakvu dokumentaciju, zbog čega su privremeno zadržane u carinskoj ispostavi Gostun do predaje u skladište carinarnice Užice", priopćeno je iz Uprave carina.

Dnevnik.ba