U Hercegovini spriječeno krijumčarenje Palestinaca, Turaka i Marokanca

U Hercegovini spriječeno krijumčarenje Palestinaca, Turaka i Marokanca

Pripadnici Postrojbe za potporu i kontrolu Terenskog ureda Jug – Čapljina Granične policije BiH u nedjelju su spriječili krijumčarenje trojice državljana Palestine i jednog državljanina Maroka.

Ilegalni migranti otkriveni su tijekom granične kontrole Passata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U vezu s ovim događajem dovodi se državljanin BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH i u tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Također, službenici Postrojbe granične policije Doljani 13. rujna lišili su slobode državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je pokušao prokrijumčariti trojicu državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je otkriveno u neposrednoj blizini državne granice s Hrvatskom, tijekom kontrole VW Tourana bh. nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a državljanin BiH i Hrvatske, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "krijumčarenje ljudi", predan je Tužiteljstvu BiH.

Državljani Turske su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno sankcionirani. O ovom događaju, obaviještena je i Služba za poslove sa strancima BiH, navodi se u priopćenju.