U Hercegovini oduzeto 5 150 paklica cigareta

U Hercegovini oduzeto 5 150 paklica cigareta
Arhiva/Hercegovina.info

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su jučer, oko 15 sati na regionalnom putu Nevesinje – Bileća zaustavili i kontrolirali putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Passat“ u kome je pronađeno 5 150 paklica cigareta raznih vrsta.

Policijski službenici su na osnovu prethodno napravljenih planova za suzbijanje trgovine akcizom i raspoloživih operativnih saznanja na regionalnom putu, Nevesinje – Bileća, u mjestu Ljeskovik, zaustavili i kontrolirali navedeni putnički automobil kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala A.V. iz Bileće.

Izvršenim pretresom u automobilu je pronađeno 5 150 paklica cigareta različitih vrsta čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 23.500 KM. Nakon dokumentiranja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica inicijala A.V. će biti podešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju.

U 2019. godini Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su evidentirali 16 krivičnih djela „Nedozvoljena trgovina“. Ukupno je oduzeto 69 680 paklica cigareta raznih vrsta i 53 kg rezanog duhana.