U golfu poginula dvojica navijača Sarajeva, treći se bori za život

prometna nesreća

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko 22.50 sati na lokaciji Gornji Bakići kod Olova smrtno su stradala dvojica navijača FK Sarajevo Nedžad Efendić (21) i Almedin Prljača (20) iz Sarajeva, dok je teške ozljede opasne po život zadobio njihov suputnik Adis Gerin (29), koji je žurno prevezen u bolnicu Koševo. U silovitom sudaru su sudjelovali autobus marke neopolan, vlasništvo Transtursa, kojim je upravljao vozač Đ.Đ. iz Tuzle, i golf 2, koji je vozio nastradali Nedžad Efendić, prenosi večernji list.

Kao uzrok nesreće spominje se prebrza vožnja. Naime, prema prvim očevidnim rezultatima utvrđeno je da se vozilo golf kretalo iz pravca Sarajeva u pravcu Tuzle i da je u mjestu Gornji Bakići uslijed neprilagođene brzine i vožnje mimo uvjeta i stanja puta došlo do naglog zanošenja vozila. U tom trenutku automobil golf je prešao na drugu kolničku traku, kojom se iz suprotnog pravca kretao autobus neoplan i došlo je do izravnog kontakta prednjeg dijela autobusa s prednjom desnom bočnom stranom golfa. Sudar vozila u kretanju je bio stahovito snažan tako da su dvije mlade osobe, koje su bile u automobilu, izgubile život, a njihov prijatelje je zadobio teške ozljede.

Stručni tim policije je odmah nakon nesreće zatražio da se obavi i alkotest vozača autobusa, kojem je izvađena krv i njegov nalaz je uredan, jer nije utvrđen alkohol u krvi. Tijela smrtno stradalih osoba Nedžada Efendića i Almedina Prljače su prevezena u prosekturu Gradskih grobalja Visoko, gdje će tijekom dana, prema nalogu dežurnog tužitelja biti izvršena obdukcija. Putnički automobil golf u kojem su nastradali mladići je prevezeno na službeni parking PP-a Olovo i bit će predmetom vještačenja. Istraga još traje.

 

Piše: Robert Soldo/VLM