U dva tjedna počinio 26 razbojstava i opljačkao 107.000 kuna

U dva tjedna počinio 26 razbojstava i opljačkao 107.000 kuna

Policijska uprava zagrebačka oglasila se priopćenjem u kojem navodi kako su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio 26 kaznenih djela razbojništva.

Sumnja se da je kaznena djela počinio u razdoblju od 30. kolovoza do 18. rujna 2014. godine. U trinaest kaznenih djela objekt napada su bile ljekarne, u sedam kiosci, a u šest trgovine.

Prijetio zaposlenicima

Osumnjičeni je kaznena djela činio na način da je ulazio u navedene objekte gdje je prijeteći plastičnim pištoljem i verbalnom prijetnjom od zaposlenika otuđivao novac, nakon čega je sa sredstvom izvršenja i otuđenim novcem napuštao objekte.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage, provedena je pretraga stana i automobila koje je koristio osumnjičeni te je pronađeno sredstvo počinjenja (plastični pištolj) kao i odjeća koju je osumnjičeni koristio u počinjenju kaznenih djela.

Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 107.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: danas.hr