U akciji Taksa uhićeno 60 osoba, o njihovim imenima se šuti

Sam tijek akcije propraćen je u medijima kako to kolege vole reći iz minute u minutu, tako da smo svako malo imali nove informacije o akciji.

Akcija je sprovodena na oko 60 lokaliteta širom BiH, a nakon završene akcije dobili smo slijedeće podatke:

U zajedničkoj akciji policijskih snaga BiH učestvovalo je  više od 200 policijskih službenika iz MUP-a RS, Federalne uprave policije i županijskih MUP-ova. Akcija se provodila po nalogu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilteljstva BiH.

Šef kabineta direktora Federalne uprave policije Ćamil Kreso je izjavio da je federalna policija uhitila veći broj lica, od kojih su 14 policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije /HNŽ/.

Glasnogovornik MUP-a RS Mirna Šoja izjavila je da su pripadnici MUP-a RS  u akciji "Taksa" lišili uhitili 19 osoba, među kojima sedam policajaca iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Sve uhićene osobe osumnjičene su  za krijumčarenje uglavnom visokotarifne robe, i predane su Tužiteljstvu BiH, ali još nitko nije izašao u javnost sa imenima osumnjičenih. Javnost se sa pravom pita zašto se kriju imena osumnjičenih, pa i njihovi inicijali kada se zna da se za puno manje prekršaje (prometne prekršaje i remećenje javnog reda i mira) u medijima objave imena ljudi za koje se sumnja da su ih počinili.

HI