Tvrtka Eko Škrobić prijavila Mladena Ćavara za primanja mita?

...nakon što je prije nekoliko dana od firme "Eko Škrobić" iz Čitluka obaviješten o njegovoj umiješanosti u nelegalne radnje u vezi s uvozom tekstila u BiH, navodi Dnevni Avaz.

Uvoz tekstila

Kako se navodi u pismu koje je Željko Škrobo iz firme "Eko Škrobić" poslao direktoru UNO, Ćavar je uzimao mito od 1.000 KM po uvezenom kamionu, a nekoliko puta je uvećavao i ulazne fakture.

- U 2006. godini u proračun smo uplatili oko 900.000 KM, ali zbog problema s carinom u Mostaru nismo više vršili uvoz. Želimo ponovo krenuti s tim, ali ako budemo imali problema s carinom, obavijestit ćemo javnost putem medija - navodi se u skrobin pismu, uz objašnjenje da se tvrtka "Eko Škrobić" bavi uvozom tekstila, najvećim dijelom iz Turske.

Nakon što je primio pismo ovakvog sadržaja, Čaušević je "zbog teže povrede službene dužnosti, odnosno zlouporabe ili prekoračenja službenih ovlasti", protiv Ćavara pokrenuo disciplinski postupak.

Teške posljedice

No, Ćavar je za Avaz negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, uz obrazloženje da "već četiri godine ne radi tu". Ni to što smo mu pokazali prijavu firme "Eko Škrobić" nije promijenilo njegov stav.

- Sve što vam mogu reći jeste da već četiri godine ne radim na tom radnom mjestu i da nisam primao nikakvo mito. Kao bivši carinski djelatnik, ne smijem vam ništa više reći, jer bih za to mogao snositi teške posljedice - rekao nam je Ćavar nakon što su mu novinari Dnevnog Avaza pokazali prijavu protiv njega i zamolili ga da je prokomentira.