Trojica uhićena zbog okrutnog silovanja starijeg muškarca | Hercegovina.Info

Trojica uhićena zbog okrutnog silovanja starijeg muškarca

Trojica uhićena zbog okrutnog silovanja starijeg muškarca

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije u utorak navečer u Odžaku su uhitili trojicu muškaraca zbog sumnje da su silovali muškarca s područja Tuzle.

Tu informaciju u srijedu su potvrdili iz policije, javlja Avaz.

Naredba suda

Naši inspektori su postupili prema pismenoj naredbi Županijskog tužiteljstva u Odžaku i u tom su gradu u Brodskoj ulici izvršili pretres obiteljske kuće i pomoćnih prostorija te pratećih objekata koje koristi 56-godišnji muškarac N. B., čiji puni identitet radi istrage ne možemo otkriti. Pretres smo izvršili oko podne, a vlasnika nekretnina smo uhitili oko 15:30 sati. Poslije njega, oko 17 sati, uhitili smo 59-godišnjaka iz Novog Sela kod Odžaka, koji također koristi te prostorije, a priveden je i 48-godišnji muškarac iz Odžaka, kažu policijski izvori.

Sva trojica se sumnjiče da su izvršila kazneno djelo silovanja nad muškracem s područja Tuzlanske županije. U MUP-u nisu mogli kazati pojedinosti ovog slučaja, s obzirom na to da je u tijeku kriminalistička obrada u odžačkoj Policijskoj upravi.

Okrutan način

Postoje osnovane sumnje da su trojica muškaraca izvršila kazneno djelo silovanja na naročito okrutan ili ponižavajući način. Istražujemo je li prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih odnošaja ili izjednačenih spolnih radnji od više izvršilaca, kako je to zakonodavac naveo u kaznenom djelu silovanja, za koje ih sumnjičimo. Nažalost, ovog trenutka ne možemo otkriti više detalja o ovom uhićenju jer se istraga vodi pod nadležnošću pravosudnih tijela Posavske županije, kaže Avazov izvor.

Prema službenim informacijama, za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do petnaest godina.

Žrtva je starosti između 50 i 60 godina, a slučaj silovanja je prijavila njegova supruga prije nekoliko dana.

Zbog težine djela pritvor

Uhićeni su u srijedu do isteka policijskog zadržavanja trebali biti izvedeni pred dežurnu tužiteljicu Župnijskog tužiteljstva u Orašju i očekuje se da će ona za njih zatražiti pritvor zbog težine samog djela i načina njegovog izvršenja.