Tri mlada ljubušaka optužili policajca da ih je premlatio

Kvar na vozilu

Naime, ova trojica momaka, prema njihovim riječima, vozala su se automobilom po Šipovači i u jednom trenutku su shvatili da nešto nije u redu s vozilom. Budući da je u blizini bila momačka večer jednog mještanina na kojoj je bio i Veselkov brat, momci su otišli pozvati ga da iziđe pomoći oko automobila. Međutim, umjesto Veselkovog brata izašao je, kako su izjavili, Božo Matić, koji je inače policajac, i u vidno alkoholiziranom stanju počeo ih napadati prilikom čega je dvojicu momaka, Dragu i Veselka, nekoliko puta udario šakom u lice i ostale dijelove tijela. Veselko je zadobio udarac u područje slijepog crijeva, koje je operirao prije nekoliko dana. Kada se situacija tu primirila, momci su otišli u Dom zdravlja Ljubuški, gdje su pregledani.

Saslušani u policiji


U međuvremenu su došla dva policajca i pitali Josipa, koji je upravljao automobilom, je li automobil registriran i ima li vozačku dozvolu. Kada je Josip rekao da nema vozačku dozvolu i da automobil nije registriran, rekli su mu da skine registracijske oznake, što je ovaj odbio učiniti. Nakon toga su privedeni na saslušanje u Policijsku postaju gdje su podvrgnuti alkotestu. Kada su pitali policajce imaju li pravo podnijeti tužbu protiv spomenutog policajca, rečeno im je da dođu u ponedjeljak to učiniti. Za vrijeme njihova boravka u Policijskoj postaji, policajac Matić se nije pojavio, prema čemu oni pretpostavljaju da nad njim nije provedena nikakva policijska obrada, pa čak ni alkotest, iako su nekoliko puta ponovili kako je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Povodom ovoga incidenta oglasio se i MUP ZHŽ-a. Naime, u noći s četvrtka na petak u 2.30 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u mjestu Šipovača, ispred obiteljske kuće V. B. (39) izbila tučnjava u kojoj je sudjelovalo više osoba te u kojoj je, navodno, sudjelovao i 28-godišnji policijski službenik PU Ljubuški koji se nalazio izvan službe.

Policajac negirao


Odmah jučer ujutro navedeni policijski službenik sačinio je službenu bilješku u kojoj je, u potpunosti, odbacio navode iz prijave. PU Ljubuški provest će prekršajnu obradu u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti počinjenog prekršaja te u cilju sankcioniranja počinitelja. “Želimo dodati da Odsjek za unutarnju kontrolu MUP-a nije zaprimio predstavku protiv navedenog policijskog službenika, a ukoliko takva predstavka bude podnesena, provest ćemo internu istragu u cilju utvrđivanja je li navedeni policijski službenik eventualno počinio stegovni prekršaj”, priopćeno je iz MUP-a.

Piše: N. Dedić/dnevni list