Treći dan potrage za ubojicom iz Podorašca: Policija pretresa šume sjeverno od Konjica

potraga

Edin Gačić još uvijek se krije vjerovatno u šumama sjeverno od Konjica, a jake policijske snage tragaju za njim, javlja Klix.ba.

Informacije koje dolaze od nadležnih organa su šture, a pravdane neugrožavanje istrage. Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ za Klix.ba je kazao kako policija ove županije surađuje sa svim odgovarajućim agencijama u Bosni i Hercegovini te poduzima sve radanje na privođenju počinitelja gnusnog zločina koji se u ponedjeljak ujutro desio u Podorašcu.

Posebno brojne policijske snage raspoređene su oko Podorašca, u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad. Tu se nalaze pripadnici različitih policijskih službi s dugim cijevima.

Policija dobija i stalne dojave od građana, a apeluju na javnost da nema razloga za širenje panike te da se čini sve da osigura sigurnost građanstva.

Podsjećamo, ubojstvo Sauda Sultanića desilo se u ponedjeljak oko 7:30 sati, nakon što je ubijeni otvorio trgovačku radnju. Ubojica je ispalio tri hica, a potom, kako se spekulira, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ovog svirepog ubojstva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubojstvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubojstva suborca iz rata.

Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Facebook nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva.