Tragedija za tragedijom

Policija Srbije
Obiteljska tragedija u dva vojvođanska sela sa sedmero mrtvih, te tri ubojstva i samoubojstva bračnih parova za manje od 48 sati učinila su da se crna kronika u Srbiji preseli na sve naslovne stranice tiska i među udarne vijesti na internet portalima.

Prvu vijest o ubojstvu i samoubojstvu supružnika mediji su u nedjelju ujutro objavili iz Lozovika, kod Smedereva, gdje je na lokalnom nogometnom stadionu policija nakon prijave o pucnjavi našla dvoje mrtvih. Istraga je pokazala da je tridesetčetverogodišnji muškarac D.B. hicem iz puške ubio svoju bivšu suprugu, dvadesetsedmogodišnju J. B, a zatim pucao sebi u glavu.

Samo nekoliko sati kasnije iz dva sela na sjeveru Vojvodine, kod Kanjiže, stigla je vijest o masakru koji je počinio pijani otac mladoženje, samo dan nakon vjenčanja. Sukob s bivšom suprugom je počeo na svadbi, a žrtve su u selu Orom roditelji njegove snahe, dok je u selu Martonoš ubio snahu, bivšu suprugu i njezine roditelje.

Ubojica je i sam postao žrtvom kad ga je u samoobrani udario, a potom i zadavio, jedan od srodnika, u čiju je suprugu pucao i teško je ozlijedio, utvrdila je policija.

Nakon ovog zločina smijenjeni su policijski zapovjednici u Kanjiži i Senti jer je ubojica, prethodno prijavljen zbog pijanstva i nasilja u obitelji tijekom svadbe, za kratko vrijeme pušten iz policijskog pritvora, da bi ubrzo potom u idućih par sati počinio šesterostruko ubojstvo i sam stradao.

Niz obiteljskih tragedija nastavljen je u ponedjeljak kad je lokalni poduzetnik, naočigled sina, na spavanju ubio svoju suprugu, a potom pucao sebi u glavu, ostavivši oporuku.

Posljednja vijest o smrti još jednog bračnog para objavljena je u ponedjeljak navečer, a očevid u beogradskom hotelu Slavija potvrdio je ubojstvo supruge i samoubojstvo njezina partnera. Supružnici su iz Obrenovca, a ranije u ponedjeljak su se prijavili kao gosti hotela.

Srbijanski ministar pravde Nikola Selaković najavio je da će biti pokrenuta revizija Kaznenog zakonika u dijelu koji se odnosi na nasilje u obitelji.

Hina