Tragedija: Ugasilo se pet mladih života u samo 24 sata

HNS, Hrvatski narodni sabor, Hrvati u BIH, molitva, hrvatski generali, Hercegovina, Čitluk, Dan mrtvih, svijeće, Antnio Toni Matešković, in memoriam, Željko Jandrić, in memoriam, prosvjed, prosvjedi, smrt, Nevenka Topalušić, Trešnjevka , MORH, Pronađeno tijelo, smrtno stradali kadet HV-a, Nova godina, branitelji, svijeće, trovanje ugljičnim monoksidom, pronađen mrtav , tragedija, mimohod, buhine kuće, stara bila, sjećanje, Niko Lovrić - Sidi , Mostar, rade prskalo, Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Svi sveti, blagdan svi sveti, in memoriam, Ultarsi, Svi sveti, Rama, prozor/rama, Udruga roditelja i udovica hrvatskih branitelja, okupljanje, misa, haška šestorka, Dušni dan, blagdan svi sveti, Mostar, večer sjećanja
U roku od samo 24 sata, od 31. prosinca do prvih jutarnjih sati u novoj godini, ugasilo se pet mladih života - trojica mladića preminula su najvjerojatnije od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom, dok su dvije djevojke počinile suicid.

Kako smo već pisali, nedaleko Solina, u kući su pronađena mrtva tijela dvojice mladića u dobi od oko 20 godina na čijem tijelu nije bilo tragova nasilja. Sumnja se da je uzrok smrt trovanje ugljičnim monoksidom, koji se u prostoriji pojavio zbog kvara na štednjaku. Slično se dogodilo i u selu Pretetincu u Međimurju gdje je u kući zadnjega dana prošle godine pronađen mrtav 17-godišnjak. I ovdje je najvjerojatnije bila riječ o kvaru na peći zbog čega se zrak u prostoriji gdje se mladić nalazio ispunio opasnim plinom.

Velike tragedije dogodile su se i u Gospiću i Umagu. Na gospićkom području ujutro je otac prijavio nestanak svoje 14-godišnje kćeri. Rano poslijepodne pronađeno je njezino beživotno tijelo na kojemu policija nije pronašla nikakve tragove nasilja te se sumnja na samoubojstvo. Sebi je, po svemu sudeći, presudila i 19-godišnjakinja iz Umaga čije je tijelo pronađeno u jednom stanu u tom istarskom gradu.