Tragedija u Srbiji: Majka umrla na sinovom grobu

Još uvjek nije poznato kada je došla na grob, ni pod kakvim je okolnostima preminula. Kako saznaje srpski Kurir, pretpostavlja se da joj je pozlilo ili da je udarila glavom u spomenik. Ne isključuje se mogućnost da je nesretna žena izvršila samoubojstvo.

Beživotno tjelo žene ugledao je jedan od radnika na groblju. Ekipa Hitne pomoći, koja je pozvana oko 10 sati, mogla je samo da konstatira smrt. Na tjelu nije bilo nikakvih tragova nasilja, pa se pretpostavlja da je majku izdalo srce. Ipak, tjelo je poslato u Institut za sudsku medicinu da bi se utvrdio točan uzrok smrti.

- Viđao sam je svaki dan, ali joj ni ime ne znam. Dolazila je i po najgorem vremenu, provodila na grobu sat-dva, ponekad i po cjelu noć. Nije mogla da se pomiri sa smrću sina - rekao je za Kurir jedan od radnika na groblju u Jajincima, koji je želio da ostane anoniman.

Kako saznajemo, A. V. se ubio u lipnju. Mladić, koji je imao samo 18 godina, objesio se, a iza sebe nije ostavio nikakvo oproštajno pismo.

- Bio je primjerno dijete. Nije imao probleme ni s drogom ni sa zakonom. Bio je vrijedan, marljiv i znao je nekoliko stranih jezika. Čak je bio i učenik generacije - kaže jedan od njegovih prijatelja.

Zašto je digao ruku na sebe, ostat će tajna koju je odnio u grob, ali, po nekim pričama, nije mogao da podnese razvod roditelja. Kada se Svetlana K. razvela od muža, dvoje djece je ostalo da živi sa ocem. Ona se preselila u Francusku, gdje je neko vrijeme živjela i radila, a u Srbiju se vratila posle sinove smrti i od tada nije napuštala Beograd.

- I ja sam izgubila sina, pa smo se sretale na groblju i pričale. Rekla mi je da dolazi na grob svakog dana, ali je sinoć nisam vidjela. Danas sam čula za tragediju - rekla je za Kurir žena čije je dijete ukopano na istom groblju.

tekst i foto: kurir