FOTO/VIDEO  Tragedija u Novom Sadu: Šestero mladih poginulo u požaru u diskoteci

Uviđajem, koji je u tijeku, bit će utvrđeni uzroci te velike tragedije, rekao je Dačić novinarima i izrazio sućut obiteljima nastradalih. Dačić je dodao da podatak o tome da nije bilo više povrijeđenih, osim dvije osobe prema prvim informacijama, govori o tome da je šest poginulih osoba nastradalo ne od vatre, već od dima izuzetno velike koncentracije, prenose mediji iz Vojvodine.

Ministar unutarnjih poslova je napomenuo da je taj ugostiteljski objekt bio redovito kontroliran i da ranije nisu bile primijećene neke tehničke nepravilnosti koje bi mogle prouzročiti požar.

I načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da ta diskoteka, na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice, nije nekakav "divlji objekat", već objekt koji je redovito kontroliran. On je podsjetio na to da je ovo treći veliki požar posljednjih nekoliko godina u Novom Sadu, u kome je bilo ljudskih žrtava.

Prije četiri godine u kafiću "Laundž" nastradalo je osmero mladih, au hotelu "Putnik" život su izgubile dvije osobe. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je na mjestu nesreće izjavio da će, zbog te velike tragedije koja je zadesila Novi Sad, biti proglašen dan žalosti.

Prema neslužbenim informacijama, u trenutku izbijanja požara u diskoteci "Kontrast bilo je više od 300 osoba. Vatrogasne ekipe su dobile dojavu o požaru u 02:20 sati i vatra je efikasnom intervencijom ugašena.

U velikom požaru koji je izbio oko dva sata poslije ponoći u novosadskoj diskoteci "Kontrast" život je izgubilo šest osoba, tri mladića i tri djevojke, izjavio je ravnatelj policije MUP-a Srbije Milorad Veljović.

On je rano jutros na licu mjesta rekao novinarima da su, prema prvim inforacije, neispravne instalacije prouzrokovale požar u kojem su i dvije osobe lakše povrijeđene u panici prilikom napuštanja zapaljenog objekta.