TRAGEDIJA KOJA PODSJEĆA NA HERCEGOVINU 9-godišnjak preminuo uslijed trovanja ugljen-monoksidom

Mali Zvornik obitelj Ametović
RTS

Tragedija u selu Radalj kod Malog Zvornika, u kojoj je preminuo 9-godišnji N. A., potresla je Srbiju. Mališan je preminuo u svom obiteljskom domu, a sumnja se da se ugušio zbog kvara na agregatu. 

Kako je za RTS rekla susjeda, brat stradalog mališana iskočio je kroz prozor i jutros dotrčao do njihove kuće da moli za pomoć. 

"Rekao je svi su mrtvi. Suprug je otrčao, vrata su bila zaključana, nekako smo ušli. Mali je bio između dva kreveta prekriven plahtom", rekla je susjeda za RTS.

Kako je otkrila, u bolnici je ostala 11-godišnja sestra stradalog dječaka, dok su dvoje mlađe djece kod prijatelja na čuvanju. U bolnici je i 39-godišnji otac mališana, prenosi Telegraf.

Kako Telegraf neslužbeno saznaje, vjeruje se da je smrt nastala uslijed trovanja ugljen-monoksidom, međutim, obdukcija će tek utvrditi uzrok smrti djeteta.

Prema neslužbenim saznanjima, tragedija se dogodila u domu obitelji Ametović, koja živi od socijalne pomoći. Kako im je isključena struja, ukućani su uključili agregat, a vjeruje se da je uslijed kvara na aparatu dijete preminulo.

Inače, riječ je o obitelji koja živi u nemaštini. Dobivali su pomoć od općine. Kuća im je ozakonjena, a uskoro je trebala biti i rekonstruirana.

Postojala je, navodno, i ponuda da se obitelj preseli, međutim, zbog vezanosti Ametovića za rodni kraj, od toga se odustalo. Struja je više puta isključivana, a navodno se iz obitelji nisu ni žalili na taj problem.

Ovaj slučaj podsjetio je javnost i na tragediju koja se dogodila kod Posušja, kada je uslijed trovanja ugljen-monoksidom preminulo osam mladih osoba.